Hej! ÅSA GRANATH, studierektor på Johannelunds teologiska högskola, som stolt presenterar att det numera går att anmäla sig via webben till Johannelunds kurser och program. Sista ansökningsdag inför höstens kurser är den 15 april.

Åsa Granath

Vilka kurser brukar det vara högst söktryck på?
– Våra själavårdskurser är populära. Sedan i höstas har vi också ett teologiskt program med inriktning mot själavård.

Hur har responsen varit på det nya Själavårdsprogrammet?
– Det har varit en efterlängtad satsning som fått mycket positivt gensvar. Många är glada att denna möjlighet finns och eftersom inriktningen är tillgänglig för såväl heltidsstudier som på distans, och på halvfart är detta något som tilltalar många. De 19 studenter som nu läst drygt en termin känns väldigt nöjda.

I höst kommer ytterligare en nyhet med teologistudier inriktade mot att främja nytänkande och pionjärt arbete. Vad innebär den utbildningen?
– Vår entreprenörslinje är ett tvåårigt program som riktar sig mot teologer med intresse nyplantering, att hitta nya strategier och former för att vara kyrka. Man måste förstås inte bli anställd av kyrkan för den här utbildningen utan den riktar sig lika mycket till ideellt engagerade. Den finns tillgänglig både som distanskurs och som fortbildning. Vi har plockat ihop detta kurspaket av redan existerande kurser och sammanfogat dem till en enhet som förhoppningsvis än tydligare visar på den bredd som finns hos Johannelund.

Vad ser du fram emot med denna nya satsning?
– Vi tror att mycket kyrkligt arbete kommer behöva gå från att förvalta till att vara av förnyande karaktär. Många studenter har en längtan att få göra just detta, så jag hoppas att vi genom denna inriktning kan nå de entreprenörer som finns och rusta dem för tjänst inom kyrkan. Vi ser ett behov av dem och vill bemyndiga dem i dessa frågor.

Mer information om Johannelund finner du här >>