Barn och familjekonsulent, 100% till Tallhedskyrkan

Tallhedskyrkan är en nybildad samarbetskyrka mellan Hortlax församling och EFS föreningen Tallhedskyrkan. Föreningen består av ca 170 medlemmar. Tallhedskyrkan ligger i ett expansivt område Bergsviken/Storfors utanför Piteå som präglas av barnfamiljer. Visionen är att vara en öppen kyrka som möte området med evangeliet om Jesus. Tallhedskyrkan vill betona det utåtriktade arbetet i närområdet, bla i form av vidareutveckling av samverkan med närliggande idrottsförening, SAIK.

 

Du ingår i ett arbetslag bestående av samarbetskyrkopräst och pedagog. Uppdraget är att tillsammans med samarbetskyrkans medlemmar bygga församling.

Det finns sedan tidigare grupper och verksamhet för barn och ungdom, längtan är att bygga vidare på detta och jobba med hela familjer, både barn och föräldrar. Då samarbetskyrkan är ny så innebär tjänsten stora möjligheter att få forma tjänsten och arbetet i kyrkan. Förutom arbete med verksamheter i Tallhedskyrkan så innefattar tjänsten även skolverksamhet, lägerverksamhet och viss medverkan i Gudstjänst.

Som anställd i EFS Norrbotten deltar du i regionens gemensamma arbete med läger samt i gemensam fortbildning för präster och konsulenter.

Du som söker har ett engagemang för barn och en längtan att få jobba med nya sätt att vara kyrka som involverar alla åldrar. Du har god kännedom om EFS/Svenska kyrkan. Meriterande är tidigare erfarenhet av att jobba med barn och familj. Du har körkort och tillgång till bil, stor vikt kommer att läggas på din personliga lämplighet.

För mer information om tjänsten

  • Henrik Näslund, Missionsledare EFS Norrbotten, tel 0920-26 49 91, 070-300 85 22.
  • Mattias Olofsson, ordf. EFS Norrbottens Vision ekumeniska fackklubb, 072-965 44 69
  • Monica Lundström, ordförande, tel 070-320 73 08

Löne- och anställningsvillkor enligt Branschavtal och Löneavtal Arbetsgivaralliansen Branschkommitté Trossamfund och Ekumeniska Organisationer – Vision.

Utdrag ur belastningsregistret, i vårt arbete med att vår verksamhet skall vara en trygg miljö för barn och ungdomar tillämpar vi Lagen om registerkontroll (2013:852). Det innebär att den vi erbjuder anställning i EFS Norrbotten har skyldighet att uppvisa ett utdrag ur Belastningsregistret.

Vi förbehåller oss fri prövningsrätt för tjänsten.

Tillträde 15 augusti 2019 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan till
EFS Norrbotten, Box 942, 971 28 LULEÅ, alt. henrik.naslund@efs.nu.
Din ansökan vill vi ha oss tillhanda senast den 31 mars.