Barnledare (50-80%), EFS Borås

EFS Lutherska missionskyrkan i Borås söker BARNLEDARE – som vill lära, leka och leda

EFS Lutherska missionskyrkan i Borås är en växande och levande församling som erbjuder en stark ideell verksamhet och en varm gemenskap för alla åldrar. Vår kyrka ligger centralt belägen staden och vår sommargård Ekhagen finner man med bästa läge utmed Öresjös strand. Vi är ca 260 medlemmar i missionsföreningen och är anslutna till EFS, en självständig rörelse inom Svenska kyrkan. Vi har i nuläget en anställd präst samt en ungdomsledare och söker nu en barnledare, eftersom vi blir allt fler barnfamiljer i vår församling.

Om tjänsten:

Tjänsten är på 50-80% med önskad start i augusti 2017. Tjänsten är en projektanställning på 1 år med förhoppning om förlängning. Som barnledare ska du knyta kontakter med barnfamiljerna, där söndagsskola, Spagettikyrka och barninslag i gudstjänsten är en del av tjänsten. Du kommer också att stötta våra ideella barnledare. I församlingen finns också önskemål och behov att särskilt möta barnen i åldrarna 10-14. Tjänsten är formbar utefter dina intressen och egenskaper. Från församlingens sida finns önskemål om t.ex. barnkör, arbete mot grundskola och familjeaktiviteter.

Om dig:

Vi söker dig som vill leda våra barn till en tro på Jesus och hjälpa dem att växa i den. Du har viljan och förmågan att styra och följa upp verksamhetens behov och visioner. Vi söker dig som är kreativ, flexibel och med en god förmåga att se, bekräfta och uppmuntra barn i olika åldrar.

Ansökan:

Sista ansökningsdag är 7 maj 2017. Vi behandlar ansökningarna löpande, så skicka därför gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan med CV och personligt brev skickas till oss per e-post på adressen jobb@lutha.se. För anställningen gäller kollektivavtal ”Branschavtal Trossamfund och Ekumeniska Organisationer”. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

Kontakt:

Vill du veta mer? Ring och prata med Matilda Nybo (ordförande för barn och unga) 0734-339378 eller Erik Svenungsson (ungdomsledare) 0730-689847.

Välkommen med din ansökan!