Detta är vi

Vår vision som församling är Jesus, Jesus känd, trodd, älskad och efterföljd. Vi vill främja Kristi rikes tillväxt genom att leva, Nära Jesus – Nära Människor – Mitt i Helsingborg. Vi vill vara ett levande missionshus som finns till för människor, ett pulserande bönehus som söker Gud, ber för och stöttar vår omvärld. Vi vill erbjuda en gemenskap där man får vara som man är och där tron får vardagsrum. Detta gör vi på flera sätt: genom gudstjänstfirande, hemgrupper, barn- och ungdomsgrupper, Alphakurser och mycket annat.

Vi är en växande församling med varm gemenskap och ett missionellt fokus där vi längtar efter att se mer av Jesus och hans rike i alla aspekter av våra liv och av församlingslivet. Vi har ett spännande läge med en nyrenoverad kyrka, engagerade människor med stor potential och en positiv förväntan på vad Gud vill göra nu i församlingens liv och i Helsingborg.

Det skulle kunna vara du

Vi söker nu dig som vill förstärka vårt arbetslag. Du kommer att ingå i vårt arbetslag tillsammans med präst och ungdomsledare. Vi tror att du är teologi-utbildad och präst eller pastor, men vi lägger störst vikt vid vem du är som person och vilka gåvor du har. Du kommer att arbeta i kontakt med många frivilliga ledare i olika verksamheter. Tjänsten är tillsvidare, 50-75% och tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi tror att du är en trygg ledare som tillsammans med oss vill söka Gud och hans vilja för att urskilja och utforska Guds kallelser och inriktning för oss som församling.

Vi tror att du har en personlig relation med Jesus som levs ut på ett sätt som smittar av sig till andra. Vi tror att du har en passion för Bibeln, för att undervisa och att dela evangeliet. Vi tror att du är en trygg och öppen person, lätt att knyta an till och med ett pastoralt hjärta för människor. Du vill samla, uppmuntra de kallelser och gåvor som finns i församlingen. Du har lärt känna och utvecklats i dina andliga gåvor, känner dina begränsningar och arbetar gärna i team. Dina arbetsuppgifter kan finnas inom några av följande områden: predikan och undervisning, gudstjänst, musik och lovsång, hemgrupper och diakoni, ledarträning, barn och ungdom.

Vi tror att Gud kallar dig personligen och väcker en längtan till denna tjänst för Guds rike i Helsingborg.

Är det du?

Är detta du så vill vi att du hör av dig till oss och söker tjänsten per omgående, men senast 20 oktober

Om det inte är du, men du har en aning om vem det kan vara vi söker, så vill vi att du tipsar denna person!

Upplysningar om tjänsten lämnas av vår präst Jonas Hallabro 072-307 54 01, eller vår ordförande Ulf

Gustafsson 073-336 34 25

Ansökan med meritförteckning skickas till ulf.gustafsson@efshelsingborg.se

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan.