EFS på Vikbolandet söker Präst, 75%

Föreningen

EFS på Vikbolandet är en missionsförening med nästan 60 medlemmar i alla åldrar. Vi är en förening inom Svenska Kyrkan som bedriver verksamhet för barn, ungdomar och vuxna. Vi vill vara en öppen och varm gemenskap för dig som är intresserad av den kristna tron och livet med Gud. Vi firar gudstjänster och har övrig verksamhet bland annat i Missionshuset i Östra Husby på Vikbolandet, som ligger öster om Norrköping. Läs mer på vår hemsida www.efsvikbolandet.se.

Tjänsten

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 75 % av en heltid. Två saker prioriterar vi i tjänsten:

  • aktivt deltagande i ungdomsarbetet (med ansvar för vår tonårsgrupp tillsammans med övriga ledare)
  • ansvar för genomförande och utveckling av gudstjänster och undervisning. I tjänsten ingår att vara ansvarig för verksamhetsplanering tillsammans med vårt verksamhetsutskott.

Du som söker

Du är prästvigd för tjänst i EFS. Du har ett stort intresse av att vara ungdomsledare och att leva med våra tonåringar på träffar, hajker och läger. Du har förmåga till både självständigt arbete och samarbete med andra. Du är intresserad av att knyta kontakter i samhället – t ex skolan, de andra församlingarna på Vikbolandet, ideella organisationer och företag på Vikbolandet. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att under ett antal år ha arbetat som präst inom EFS.

Framtiden

EFS på Vikbolandet arbetar aktivt med mål- och handlingsplan där vi vill lyssna in Guds uppdrag till oss i vår tid och hur det ska ta sig uttryck i vår verksamhet med tanke på de resurser vi har. Det samarbete vi har idag med församlingarna på Vikbolandet vill vi gärna vara med och utveckla så att det blir tydligt att kristna på Vikbolandet arbetar tillsammans för att göra Jesus känd och trodd och för att hjälpa människor. Vi har många kontakter i vårt samhälle. Vi är samtidigt medvetna om att vi behöver bli tydligare i att vara en öppen gemenskap. Vi vill växa genom att fler människor i vår närhet finner en tro på Jesus och en hemkänsla i vår gemenskap. Vi behöver en präst som vill leda oss i det arbetet.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Ansökan skickas till sydost@efs.nu .

Ange löneanspråk. Tjänsten kräver att utdrag ur belastningsregistret visas upp. Tillgång till körkort och bil är nödvändigt.

Kontakt

Kontaktperson i EFS på Vikbolandet: Per-Axel Götesson, ordförande. Telefon: 073 805 0653. Epost: pa.gotesson@gmail.com

Distriktsföreståndare i EFS Sydost, tel 0470-262 48. Facklig representant för Vision ekumeniska: Elin Redin, 0470-262 48