EFS söker Distriktsföreståndare till Västerbotten

EFS söker en distriktsföreståndare på heltid till Västerbotten för att inspirera, samla och utveckla distriktet utifrån visionen att människor och samhällen ska bli förvandlade av Jesus.

I arbetet ingår att vara en förbindelselänk mellan riks-, distrikts- och lokalnivå och att representera EFS Västerbotten utåt mot Svenska kyrkan (lokalförsamlingar/pastorat och Luleå stift) och i ekumeniskt arbete. Du kommer att leda arbetet på distriktskansliet men också finnas med och utveckla EFS som missionsrörelse.

Du gillar utmaningar, är strukturerad men också en alert och lyhörd ledare. Du har lätt för att skapa förtroendefulla kontakter med såväl föreningar och medlemmar som medarbetare, ideella och andra som du kommer att möta i arbetet. Tidigare erfarenhet av arbetsledande uppgifter är önskvärd. Du är medlem i Svenska kyrkan, prästvigd och har god kännedom om EFS. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. EFS Västerbotten är en sammanslutning av ett 80-tal EFS-föreningar i Västerbotten, med drygt 3000 medlemmar och sammanlagt cirka 13 000 personer i aktivitet. Distriktet utgörs av både små och stora föreningar på landsbygd så väl som i tätort, däribland åtta samarbetskyrkor och flera föreningar med samverkansavtal med Svenska kyrkan. Distriktsorganisationen har ett uppdrag att svara för personal, gemensam ekonomisk förvaltning, stödja föreningarna i utvecklingsarbete och förverkliga en omfattande distriktsgemensam barn- och ungdomsverksamhet. För det arbetet finns idag på kansliet i Umeå (plus filial i Skellefteå) nio personer.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Körkort och tillgång till bil är nödvändigt. För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision ekumeniska. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

EFS missionsföreståndare Kerstin Oderhem, 018–430 25 06,

EFS Västerbottens ordförande Hans Jakobsson, 070-394 89 75 och

representant för Vision ekumeniska Stefan Nordström, 073-541 77 82.

Se också www.efsvasterbotten.se och https://www.facebook.com/efsvasterbotten/ och www.efs.nu

Skicka ansökan, CV och personligt brev till e-post kerstin.oderhem@efs.nu. Vi ser fram emot att få din ansökan senast 10 augusti.