EFS Västerbotten söker: Barn- och ungdomskonsulent 100 % (vik.)

EFS Västerbotten söker

Barn- och ungdomskonsulent 100 % (vik.) 
till Vasakyrkan, Umeå

EFS Vasakyrkan i Umeå behöver en barn- och ungdomskonsulent för ett ettårigt vikariat. Vi söker dig som vill arbeta med att sprida evangeliet om Jesus till barn och ungdomar i Umeå.

I arbetsuppgifterna ingår:
Barngruppen Amigos – en kreativ grupp där musik, drama och skapande är centralt.
Tonårsgruppen På Vasa – en grupp där vi med gemenskap, undervisning och bön möter ungdomar.
Familjegudstjänster – att arbeta med och utveckla våra familjegudstjänster.
Utrusta ledare – att stötta och utrusta de ideella ledare som finns i församlingen.
Salt – att vara med och utveckla arbetet i vår Salt-förening (Barn- och unga i EFS).
Delar av tjänsten utgörs även av arbete med EFS Västerbottens gemensamma verksamhet i form av t.ex. läger.

Vi utgår från att du har en personlig kristen tro. Du är social och flexibel och kan ta egna initiativ. Musikalitet är en merit, då musik är en viktig del i våra barn- och ungdomsgrupper. Du arbetar både enskilt och tillsammans med hela arbetslaget. Du arbetar i hög grad tillsammans med ideella ledare. Du förväntas tillhöra Svenska kyrkan, ha en personlig tro och kännedom om EFS och Salt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vasakyrkan ligger i Umeås absoluta mitt och har en missionsförening med cirka 350 medlemmar. I Vasakyrkans arbetslag ingår två präster, varav en med inriktning på unga vuxna/tonår. Gudstjänstlivet är rikt och brett. I kyrkan finns många unga vuxna och studenter, men alla åldersgrupper finns representerade.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Senitha Olsson (präst och arbetsledare) 090-77 05 17
Peo Einemo (ordförande i styrelsen) 073-074 00 61, Lotten Markström (personalhandläggare EFS Västerbotten) 090-12 58 17 och Göran Berglund (facklig representant) 070-569 84 21. För vidare information om Vasakyrkan – se www.vasakyrkan.com

Tjänsten är ett vikariat under 2018, med tillträde från 180108 eller enligt överenskommelse.
För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt. Ange löneanspråk.

Sista ansökningsdag är 15 november 2017. Sänd din ansökan till EFS Västerbotten, Vasagatan 17, 903 29 Umeå eller lotten.markstrom@efsvasterbotten.se