EFS Västerbotten söker Ungdomskonsulent (75 %) – vik

 

Vasakyrkan, Umeå söker en ungdomskonsulent 75 % (vik.) med inriktning mot tonåringar, barn och ledare.

 

I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för olika former av verksamhet för tonåringar, där planering och genomförande sker i samverkan med frivilliga medarbetare. Du är medansvarig för verksamhet i barngruppen Amigos (7-13-åringar) med särskilt fokus på de äldre barnen, och därtill hörande familjegudstjänster. Du stöttar barn- och ungdomsorganisationens Salts styrelsearbete. Till ditt arbete hör också att utveckla kyrkans ledarstöd för alla barn- och ungdomsgrupper som ingår i verksamheten, och svara för kyrkans koppling till de ekumeniska forum som finns i Umeå kring barn- och tonårsverksamhet. Vissa uppgifter kring läger och konferensverksamhet görs i samverkan med EFS Västerbotten.

 

Vasakyrkan ligger i Umeås absoluta mitt och har en missionsförening med cirka 350 medlemmar. I arbetslaget ingår präst, ungdomspräst och musikkonsulent. Gudstjänstlivet är rikt och brett, och i kyrkan finns många unga vuxna och studenter. Det finns också en tonårsgrupp, regelbundna gudstjänster för tonåringar, scouter, den kreativa gruppen Amigos samt söndagsskola. För närvarande sker tonårsarbetet i samverkan med Korskyrkan.

 

Vi ser i första hand att du har utbildning/erfarenhet som pedagog, fritidsledare eller socionom. Du bör kunna arbeta självständigt med planering och organisation, och ha god samarbetsförmåga i genomförande av verksamhet. Flexibilitet är viktigt då det kan dyka upp oväntade uppgifter. Du får gärna ha en kreativ ådra i form av musik/drama/målande/annat skapande. Du bör ha vana av att leda grupper och hålla andakter. Du förväntas tillhöra Svenska kyrkan, ha en personlig tro och kännedom om EFS och Salt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt. Ange löneanspråk.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av Senitha Olsson (präst och arbetsledare) 090-77 05 17

Peo Einemo (ordförande i styrelsen) 073-0740061, Lotten Markström (personalhandläggare EFS Västerbotten) 090-12 58 17 och Göran Berglund (facklig representant) 070-569 84 21. För vidare information om Vasakyrkan – se www.vasakyrkan.com

 

Tjänsten är ett vikariat under läsåret 2017-2018, med tillträde från 170815 eller enligt överenskommelse.

 

Sista ansökningsdag är 15 maj 2017. Sänd din ansökan till EFS Västerbotten, Vasagatan 17, 903 29 Umeå eller lotten.markstrom@efsvasterbotten.se