Svenska kyrkan i Lund utlyser ett föräldraledighetsvikariat som församlingspedagog 75% under tiden 1/9-31/12 2016.

Lunds östra stadsförsamling ligger i de östra delarna av Lund och har fyra kyrkor; Stora Råby, Sankt Knut, Maria Magdalena och Sankt Hans. Vi är ett 30-tal medarbetare som arbetar tillsammans, men har våra arbetsställen i tre olika församlingsgårdar. Ditt tjänsteställe kommer att vara Sankt Knut, som är en samarbetskyrka med EFS. De andra som utgår från Sankt Knut är en kantor, en församlingshemsvärd, en diakon, två präster samt att det finns vaktmästare på deltid.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att tillsammans med en musiker hålla babycafé och öppet hus för barn och familjer tillsammans med en annan pedagog som har musikinriktning, i huvudsak i Sankt Knut och Maria Magdalena. Vidare erbjuder vi barnkyrka i Sankt Knuts kyrka varannan söndag, och där kommer du också ha en uppgift att fylla tillsammans med ideella ledare.

Vi söker dig som har en utbildning som församlingspedagog och har erfarenhet av att ha arbetat med liknande uppgifter samt har ett särskilt hjärta för barn och ungdomar i åldrarna 0–18 år.

I området Linero/Råbylund bor många resursstarka familjer men också familjer som lever i utsatthet. Sedan en tid tillbaka arbetar vi med att underlätta integrationen i området. I detta ingår bland annat läxhjälp på närliggande skola och närvaro på skolan. Vidare har vi öppet hus och läxhjälp i kyrkan, och där har församlingspedagogen en självklar roll tillsammans med ideella ledare.

Tjänsten innefattar kvälls- och helgtjänstgöring.

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar våra värderingar och har en levande tro på Jesus.
Stor vikt läggs vid social kompetens och personlig lämplighet.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt webbaserade rekryteringsverktyg.
Vi undanber vänligen all kontakt från annonserings – och rekryteringsverktyg.

Varaktighet/Arbetstid: Deltid, visstid 6 mån eller mer

Sista ansökningsdag: 2016-07-25
Ange referens: 17-2016

Kontaktpersoner
Församlingsherde Lis Carlander, 046–35 87 81
HR-Specialist Maria Norén Faro, 046–35 87 04

Ansök här.