Konsulent 75-100 % (vik.), EFS Västerbotten

Till EFS-föreningarna inom Jörn-Bolidenkretsen och Jörn-Bolidens församling behövs en vikarierande konsulent 75-100 % under 2017. Tjänsten är en del i samverkan mellan EFS föreningarna och församlingen i Jörn-Boliden.

Till arbetsuppgifterna hör att planera och leda EFS och församlingens barn- och ungdomsverksamhet i Jörn och Boliden i samverkan med EFS-föreningarna och församlingen. I arbetet ingår också att medverka i gudstjänster, stötta föreningarna i deras utvecklingsarbete och utgöra ett stöd för frivilligledare. Delar av tjänsten utgörs även av arbete med EFS Västerbottens gemensamma verksamhet i form av t.ex. läger.

För tjänsten behövs lämplig utbildning och erfarenhet, en personlig kristen tro och erfarenhet av ideellt arbete. Du har god kännedom om både Svenska kyrkan och EFS/Salt. Du behöver kunna jobba både självständigt och tillsammans med andra. Erfarenhet av musikverksamhet och arbete bland asylsökande är en merit.

Som person behöver du ha god social kompetens, vara lyhörd, drivande, en god samordnare och kunna hålla många bollar i luften samtidigt.

Jörn-Bolidenkretsen består framför allt av EFS-föreningarna i Boliden och Jörn. För tjänsten finns ett samarbetsavtal med Jörn-Bolidens församling, och tjänsteinnehavaren ingår i församlingens arbetslag. Församlingen står för 25 % av tjänsten tills efter sommaren och EFS för 50 % under hela perioden. Från hösten kan tjänstgöringen ev. utökas till 100 %.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Anders Boman (ordf. i Bolidens EFS) 070-397 49 90, Christina Norberg (Jörns EFS) 070-2547996, Stig Sundström församlingsherde (Jörn-Bolidens församling) 0910-71 31 52, Lotten Markström (personalhandläggare EFS Västerbotten) 090-12 58 17, Senitha Olsson (facklig representant för Vision ekumeniska) 070-232 00 39.

Tjänsten är en visstidsanställning, vikariat, under 2017 med tillträdesdag så snart som möjligt. Lönenivå enligt avtal mellan Arbetsgivaralliansen och Vision ekumeniska. Ange löneanspråk. Tjänsten kräver att utdrag ur belastningsregistret visas upp. Tillgång till körkort och bil är nödvändigt.

Ansökan senast 27 mars 2017, skickas till Lotten Markström, EFS Västerbotten, Vasagatan 17, 903 29 Umeå eller via mejl lotten.markstrom@efsvasterbotten.se.