EFS Västerbotten söker: Konsulent Barn- och familjekonsulent 75-100 % (vik.)

EFS Västerbotten söker

Konsulent Barn- och familjekonsulent 75-100 % (vik.)
Bergsbykyrkan, Skellefteå

Bergsbykyrkan behöver en vikarierande konsulent, med ansvar för barn- och familjeverksamheten, som tillsammans med arbetslaget och frivilliga planerar och genomför kyrkans verksamhet.

I dagsläget finns en bred verksamhet med bland annat öppna förskolan, scoutverksamhet, gudstjänst samt goda kontakter med skolan. EFS Västerbottens arrangemang med läger och samlingar utgör också en del av arbetet.

Vi förväntar oss att du har en kristen tro och är en aktiv medlem i Svenska kyrkan och har god kännedom om EFS. Du är en samarbetsvillig, utvecklingsbenägen och ansvarstagande person som kommer med goda initiativ. Erfarenhet av eller utbildning för församlingsarbete, Bibel-äventyret, riddarskola och liknande är meriterande. Vi beaktar såväl personlig lämplighet, som formell kompetens vid tillsättning av tjänsten.

Bergsbykyrkan är en samarbetskyrka mellan Sankt Olovs församling i Skellefteå pastorat och EFS Bergsbyn. EFS-föreningen har med sina cirka 100 medlemmar ansvar för församlingens verksamhet i Bergsbyn. I arbetslaget ingår förutom konsulent, en präst och en musiker.
Bergsbyn är en stadsdel med många unga familjer med barn, 7 km från Skellefteå centrum, med goda bussförbindelser, skola, pizzeria och en av Sveriges bästa discgolfbanor, en trivsam stadsdel att bo i.

För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt. Ange löneanspråk.

Tjänsten är ett vikariat under ett år, med tillträde från 8 januari 2018 eller enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar om tjänsten lämnas av Anders Hedström (präst) 0910-78 78 71, Lotten Markström (personalhandläggare EFS Västerbotten) 090-12 58 17 och Senitha Olsson (facklig representant för Vision ekumeniska) 090-77 05 17. Sänd din ansökan till:

Lotten Markström
EFS Västerbotten
Vasagatan 17
903 29 Umeå

eller till lotten.markstrom@efsvasterbotten.se