Präst, 75-100% till EFS mf i Luleå

Vi söker en Präst, 75 – 100%, tillsvidare, till EFS missionsförening i Luleå

Föreningen

EFS i Luleå är en missionsförening med 200 medlemmar. Vi vill vara en öppen och växande gemenskap där livet med Jesus står i centrum. Kyrkans centrala läge är en utmanande tillgång som gör kyrkan till en mötesplats för många med olika bakgrund. Besökare vittnar om att kyrkan är en varm och öppen gemenskap dit det är lätt att söka sig även för den ovane.

Varje söndag firar ett sjuttiotal personer gudstjänst tillsammans med efterföljande fika. Gudstjänsterna brukar tolkas till engelska och ofta har barnen Skatten-samling. En stor del av arbetet i kyrkan bygger på ideella insatser och starkt engagemang hos medlemmarna.

Ett axplock av det som händer i kyrkan är smågrupper för bibelstudier, samtal och bön, ungdomskvällar, Ukuleleorkestern, Station 48 – ett utåtriktat kulturprogram med soppa samt Gemenskapsmåltiden som vänder sig till särskilt utsatta.

Under sommaren flyttas gudstjänstfirandet ut till sommargården Sundet, vid Luleälven. Här har vi också konfirmationsläger, kojbyggarläger, camping och sommarcafé.

Tjänsten

Vi söker dig som med värme och lyhördhet vill leda och inspirera. Här finns en verksamhet att gå in i. Din undervisning och förkunnelse ska hjälpa oss att utvecklas och förnyas, både som församling och individer.

Vi vill växa och nå nya människor, framförallt längtar vi efter att nå fler barn och unga. Därför värdesätter vi din förmåga att skapa kontakter både inåt och utåt. Du har idéer på nya vägar att nå de yngre generationerna som du vill pröva tillsammans med oss.

Du kommer att arbeta under en engagerad styrelses ledning, i nära samarbete med föreningens anställda konsulent och delaktiga medlemmar. Vi samarbetar med Svenska kyrkan och andra församlingar i vår stad och det är vi angelägna om att fortsätta utveckla.

Som anställd i EFS Norrbotten deltar du i det gemensamma arbetet med konfirmations- och uppföljningsläger samt i gemensam fortbildning för präster och konsulenter.

Du är prästvigd med behörighet till tjänst inom EFS/Svenska kyrkan.

I tjänsten ingår även en del administrativt arbete och informationsarbete, därför är det en fördel om du är förtrogen med nyare såväl som traditionella media.

Luleå med omgivningar

Luleå är en dynamisk stad. Här finns Luleå Tekniska Universitet och ett rikt kulturliv med bland annat Kulturens Hus och Norrbottens Teatern. Staden har nära till en vidsträckt skärgård, känd för soliga somrar och vintrar med snö och is. Sommartid kan alla nå skärgårdspärlorna med turbåtarna och på vintern finns plogade isvägar och isbanor.

Vi ser fram emot att höra vad Gud har lagt på ditt hjärta inför framtiden. Vill du växa med oss?

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV!

Kontakta oss gärna för mer information om tjänsten

  • Henrik Näslund, Missionsledare EFS Norrbotten, tel 0920-26 49 91, 070-300 85 22.
  • Mattias Olofsson, EFS Norrbottens Vision ekumeniska fackklubb, 072-965 44 69
  • Kerstin Jonsson. Ordf. EFS Luleå, 073 – 0660590

Löne- och anställningsvillkor enligt Branschavtal och Löneavtal Arbetsgivaralliansen Branschkommitté Trossamfund och Ekumeniska Organisationer – Vision.

Utdrag ur belastningsregistret, i vårt arbete med att vår verksamhet skall vara en trygg miljö för barn och ungdomar tillämpar vi Lagen om registerkontroll (2013:852). Det innebär att den vi erbjuder anställning i EFS Norrbotten har skyldighet att uppvisa ett utdrag ur Belastningsregistret.

Vi förbehåller oss fri prövningsrätt för tjänsten.

Tillträde 1 augusti 2019 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan till
EFS Norrbotten, Box 942, 971 28 LULEÅ, alt. henrik.naslund@efs.nu .
Din ansökan vill vi ha oss tillhanda senast den 31 mars.