Regional missionsledare till EFS i Sydöst-Sverige

EFS är en självständig organisation i Svenska kyrkan med betoning på personlig kristen tro, gemenskap, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vår vision är: Jesus Kristus- känd, trodd, älskad och efterföljd. Vi lägger stor vikt vid varje människas behov av en personlig tro på Jesus Kristus, bibelanvändning och bön och betonar vikten av att skapa nya mötesplatser för evangeliet och enskilda människors möjlig­heter att växa och utvecklas i tron. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang, delaktighet och möjlighet att få ta ansvar. 

Vår nuvarande Distriktsföreståndare blir missionsföreståndare inom kort, därför söker vi en efterträdare som i den nya organisationen kallas regional missionsledare.

 

EFS står inför stora utmaningar och möjligheter i framtiden. Som regional ledare har du en nyckelroll i detta spännande arbete. Du får vara med att sjösätta den nya organisationen med regionsindelningen. Du är med och utvecklar EFS som rörelse, där samarbetet med övriga delar av Svenska Kyrkan liksom det ekumeniska arbetet är viktiga delar. Du kommer även att ingå i EFS ledningsgrupp.

 

EFS i Sydöst-Sverige har ca 950 medlemmar i 19 föreningar och EFS-grupper. I den verksamhet som bedrivs deltar ca 4 500 personer. EFS i Sydöst-Sverige omfattar Småland, Öland och Östergötland och tillhör Linköping och Växjö stift. Distriktsexpeditionen är för närvarande placerat i Västrabokyrkans lokaler i Växjö. Se vår hemsida www.efs.nu/sydost.se.

 

Vi söker dig som är visionär och drivande och som ser som sin uppgift att bygga nätverk och skapa relationer, samla, coacha, utveckla och nyplantera i regionen. Du skall hela tiden vara öppen för att kunna leva i förändringar. Du skall tänka att EFS är en missionsrörelse som vill nå nya människor. Du är förkunnare och flexibel ledare och har lätt att skapa förtroendefulla kontakter med såväl föreningar och medlemmar som med anställda, frivilliga och andra som du kommer att möta. Du kommer in i en väl fungerande distriktsorganisation som förbereder sig för att bli en region. Du kommer att samarbeta med barn- och ungdomsorganisationen SALT.  Du har en positiv vilja och en god förmåga till ett fortsatt nära samarbete med Svenska Kyrkan. Tidigare erfarenhet av arbetsledande uppgifter är en fördel för de chefsuppgifter som ingår. Du bör ha minst treårig prästutbildning på Johannelunds teologiska högskola eller likvärdig utbildning, vara prästvigd och ha god kunskap om EFS. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

 

Körkort samt tillgång till bil är nödvändigt.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst.

Tillträde efter överenskommelse.

För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska.

Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

 

Upplysningar om tjänsterna lämnas av

Missionsföreståndare Stefan Holmström 018-430 25 06 eller 0706-93 94 30,

nuvarande distriktsföreståndare Kerstin Oderhem 070-560 01 01
eller distriktsordförande Magnus Carlsson tel. 0492-102 21 eller 070-791 34 80.

Facklig representant för Vision Ekumeniska Stefan Nordström tfn 0735-417782

 

Vi vill ha din ansökan senast 14 augusti 2017.

Ansökan med meritförteckning och eventuella lönekrav skickas till EFS, Britt-Marie Rosén, Box 23001, 750 23 Uppsala. E-post brittmarie.rosen@efs.nu