Svenska kyrkan i Lund utlyser ett föräldraledighetsvikariat som församlingspedagog 75% under tiden 1/2–31/8, med eventuell möjlighet till förlängning.

Lunds östra stadsförsamling ligger i de östra delarna av Lund och har fyra kyrkor; Stora Råby, Sankt Knut, Maria Magdalena och Sankt Hans. Församlingen tillhör den del av Lund som expanderar mest, både i antal arbetsplatser så väl som antal boende. Vi är ett 25-tal medarbetare som arbetar tillsammans, men har våra arbetsställen i tre olika församlingsgårdar. Ditt tjänsteställe kommer att vara Sankt Knut, som är en samarbetskyrka med EFS.

Församlingsgården i Sankt Knut, Linero centrum, nyinvigs den 13 januari, och du kommer att få vara med och nystarta/omstarta verksamheter i nya fräscha lokaler.

Vi söker dig som är församlingspedagog och har ett särskilt hjärta för barn och ungdomar i åldrarna 0-15 år.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att tillsammans med en musiker hålla babycafé och öppet hus för barn- och familj, i huvudsak i Sankt Knut och Maria Magdalena. Vidare erbjuder vi barnkyrka i Sankt Knuts kyrka varannan söndag, där du också kommer att ha en uppgift att fylla tillsammans med ideella ledare.

I området Linero/Råby bor många resursstarka familjer men också familjer som lever i utsatthet. Sedan en tid tillbaka arbetar vi med ett projekt som syftar till att underlätta integrationen i området. I detta ingår bland annat nätverkande med skolor och andra organisationer och föreningar som arbetar med och för barn och ungdomar, och där har församlingspedagogen en självklar roll.

Eftersom du kommer att arbeta i olika delar av församlingen är det en fördel om du har bil, dock ligger allt inom cykelavstånd.

Vi söker dig som har församlingspedagogutbildning och med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är väl förtrogen med Svenska kyrkan och dess värderingar och förutsätter därför att du är medlem i Svenska kyrkan.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Kontakt från rekryteringsföretag undanbes.
Alla ansökningar sker endast digitalt här.
Kontaktuppgifter till fackliga ombud ges av Maria Norén Faro

Sista ansökningsdag 2015-12-18

Läs mer på www.svenskakyrkan.se/lund