Arkivansvarig 25 %, EFS kansli i Uppsala

EFS kansli i Uppsala är huvudkontor för EFS med en arbetsplats för cirka 30 anställda. I arkivet på kansliet och Riksarkivet förvaras EFS missionshistoria tillsammans med teologiskt och övrigt arkivmaterial. Arkivet är välstrukturerat och genomgår en successiv digitalisering. Till hjälp med digitaliseringen finns en separat deltidstjänst.

Om tjänsten

Som ansvarig för EFS arkiv tar du självständiga beslut om vad som ska vara en del av arkivet, vilket innebär att du både behöver känna till de regler som styr vad som ska gallras och vad som ska behållas utifrån arkivets syfte att bevara sitt historiska arv. Särskilt för EFS arkiv är också behovet av att avgöra när något som inte upprättats inom EFS ändå kan vara en del av dess historia och därför ska bevaras. För att kunna göra dessa bedömningar finns referenspersoner att tillgå. De olika delarna av arkivmaterialet är frekvent utnyttjade för forskning och allmänt historieintresse, och behöver ständigt göras mer lättillgängliga och användarvänliga. Arbetet involverar externa kontakter som Riksarkivet i Uppsala samt att ha ansvar för att upprätta rutiner, utbilda och bistå de olika verksamheterna i deras arkivering. 

Kvalifikationer

För att kunna ta ansvar för vårt arkiv behöver du ha några års arbetserfarenhet efter examen som helst ska vara inom Missionsvetenskap på D-nivå eller motsvarande. Det är även möjligt att du har en utbildning inom arkivering kombinerat med en god kännedom om EFS. För arbetet krävs även en dokumenterat god organisatorisk och administrativ förmåga. Vidare behöver du ha god datorvana och vara flytande i svenska samt ha erfarenhet av att digitalisera material. 

Önskvärt 

För att kunna avgöra bättre vad som ska ingå i EFS historia kommer det vara en fördel om du har god kännedom om EFS verksamhet. Det är även en fördel om du har kunskaper i NAD och Visual Arkiv samt erfarenhet av personuppgiftshantering för ideella organisationer.

Egenskaper

Som person ser vi gärna att du;

  • är systematisk och har förmågan att planera och genomföra ditt arbete.
  • är drivande i kontakten med övriga avdelningar.
  • är noggrann och ansvarsfull.
  • har en serviceinriktad personlighet.
  • har ett utvecklande sätt att stödja andra i sitt arbete.
  • är intresserad av det digitala och villig att utveckla arkivet till stöd för verksamheten.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 25 % med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning och för anställningen gäller reglerad arbetstid. För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision ekumeniska m.fl. 

Kontaktuppgifter och ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av personalchef Helene Lundgren, 018–430 25 04, Helene.Lundgren@efs.nu

Facklig representant för Vision-ekumeniska är David Odebäck, 018–430 25 08, david.odeback@fv.vision.se

För mer information se www.efs.nu 

Skicka in din ansökan, cv och personligt brev, idag till alice.harlin@efs.nu då urval och intervjuer sker löpande och tillsättningen kan ske före sista ansökningsdag.

Sista ansökningsdag 2023-10-02

Om EFS

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.