Barn- och ungdomsledare 85 % EFS Kristdala

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.  

Kristdala samarbetskyrka bildades 2017 och är ett samarbete mellan Kristdala missionsförening (ansluten till EFS och SAM, Svenska alliansmissionen) och Döderhults församling. Verksamheten i samarbetskyrkan samordnas av ett samarbetsråd, med medlemmar både från missionsföreningen och Svenska kyrkan. I Kristdala firas högmässa eller gudstjänst varje söndag i vår nyrenoverade kyrka eller i något av våra missionshus. Dessutom erbjuder vi varje vecka flera olika aktiviteter för olika målgrupper och åldrar. Kyrkan har en varm och levande församlingsgemenskap. I församlingen finns fyra distrikt med gudstjänster och annan verksamhet. Som samarbetskyrkopräst blir du formellt anställd av EFS, men kommer att vara en del av arbetslaget i Döderhults församling med särskilt ansvar för att tillsammans med samarbetsrådet driva, forma och utveckla verksamheten i Kristdala samarbetskyrka.

Om tjänsten

I tjänsten som barn- och ungdomsledare ligger stor vikt på att bedriva och vidareutveckla barn- och ungdomsverksamheten i Kristdala tillsammans med befintlig personal. Du kommer att vara ledare i barngrupper för olika åldrar både i Kristdala och i församlingens övriga distrikt. Vi önskar även att starta upp en ny ungdomsverksamhet i Kristdala där du får en nyckelroll både i planering och genomförande. Du kommer också att ingå i församlingens konfirmandteam. 

Vi söker dig som kan ställa dig bakom EFS vision och värdegrund. För att vara aktuell för tjänsten krävs att du har ett tidigare engagemang i församlingsarbete, ideellt eller som anställd, och att du brinner för att skapa kontakt och förmedla evangeliet till barn, unga och familjer genom både ord och liv. Pedagogisk utbildning och erfarenhet av liknande tjänst är meriterande. Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Om Kristdalabygden

Kristdalabygden i Oskarshamns kommun är en levande landsbygd med ett aktivt föreningsliv. Här finns förskola, fritidshem och skola 0-6, bibliotek, fritidsgård, mataffärer och möjlighet till ett rikt friluftsliv med vandring, bad, fiske med mera. Närmaste större tätort är Oskarshamn, 27 kilometer från Kristdala, med ett bra utbud av affärer, restauranger och fritidsaktiviteter. Förutom tillgång till havet och skärgården utanför Oskarshamn finns färjetrafik till Gotland hela året och till Öland sommartid.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar förtroendearbetstid och arbetsorten är Kristdala. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för Trossamfund och Ekumeniska Organisationer.

Kontaktuppgifter och ansökan

Ansökan med CV och personligt brev skickas till anders.bystrom@svenskakyrkan.se senast 2023-02-28. 

Rekrytering sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

För mer information, kontakta:

Anders Byström, kyrkoherde Döderhults församling: anders.bystrom@svenskakyrkan.se 0491-76 11 10

Mathias Sånglöf, samarbetskyrkopräst: mathias.sanglof@svenskakyrkan.se 0491-76 11 13

Eva Lindberg Petersson, ordförande samarbetsrådet: eva.l.petersson@gmail.com 070-537 01 87

Magnus Widholm, regional missionsledare EFS Sydost: magnus.widholm@efs.nu 072-745 52 08

Facklig representant för Vision Ekumeniska:

Malin Söderstjerna-Ersson 070 – 34 33 777, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se

För mer information om Kristdala, se kristdalabygden.se