Barn- och ungdomsledare 85%, Kristdala samarbetskyrka

Är du vår nya barn- och ungdomsledare? Kristdala samarbetskyrka söker en ny medarbetare!

I tjänsten ingår arbete med barn i låg- och mellanstadieåldern samt arbete med ungdomar – till exempel barngrupper, ungdomsgrupper och konfirmandverksamhet. Som ledare för dessa grupper kommer du vara med att ta fram nya idéer och utveckla och bygga upp verksamheten. Tillsammans med andra kommer du ha ansvar för undervisningen av barn och ungdomar och du kommer också ha ett visst administrativt ansvar. I tjänsten ingår även arbete med annan verksamhet i församlingen som anknyter till barn- och ungdomsverksamheten. Det kan gälla gudstjänster där barn och ungdomar är engagerade – du är givetvis med och planerar och leder familjegudstjänster och du kan även komma att predika vid behov.

50% av tjänsten är specifikt knuten till Kristdala samarbetskyrka och som anställd är du placerad i Kristdala. I Kristdala kommer du arbeta nära samarbetskyrkopräst, kantor och församlingsassistent. 35% av tjänsten är knuten till Döderhults församling vilket gör att det förekommer tjänstgöring i hela församlingen. Du är alltså del av ett större arbetslag och deltar i gemensamma möten.

Vi söker dig som:

  • Kan ställa sig bakom församlingens värdegrund och vision
  • Är utåtriktad, nätverkare och har god samarbetsförmåga
  • Finner glädje i att leda, inspirera och undervisa barn och ungdomar

Pedagogisk utbildning och erfarenhet från ledarfunktioner är meriterande. Vid tillsättandet av tjänsten tar vi stor hänsyn till personliga egenskaper, livssituation och gåvor.

Kristdala samarbetskyrka är ett samarbete mellan EFS och Döderhults församling (Svenska kyrkan). Verksamheten diskuteras och planeras i ett samarbetsråd. EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. EFS vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

Denna tjänst är en tillsvidareanställning på 85% som inleds med 6 månaders provanställning. EFS är arbetsgivare. För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska, Ledarna, Akademikerförbunden och Kommunal.

Facklig representant

Malin Söderstjerna-Ersson
Telefon: 070-34 33 777
E-postadress: malin.soderstjerna-ersson@efs.nu

Ansökan innehållande personligt brev och CV skickas till doderhult.forsamling@svenskakyrkan.se alt Döderhults församling, Kyrkebyvägen 2, 572 50 Oskarshamn.

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan!

För mera information, kontakta Mathias Sånglöf, samarbetskyrkopräst: 073-03555