Barn- och ungdomsledare, Betlehemskyrkan i Stockholm, 70 %

Brinner du för att barn och unga ska få lära känna Jesus bättre? Då är du varmt välkommen att söka tjänsten som barn- och ungdomsledare i Betlehemskyrkan i Stockholm.

Om tjänsten

Som barn- och ungdomsledare ansvarar du för verksamheten för barn och unga i församlingen. Ditt uppdrag är att hjälpa de barn och unga som finns i församlingen att växa i sitt lärjungaskap och även bjuda in nya människor till den verksamheten som finns. Du kommer att ingå i ett kollegium där en arbetsledande präst tillsammans med styrelsen har huvudansvar för kyrkans verksamhet, men du kommer själv ha stor påverkan på verksamhetens utformning.

Ditt arbete kommer också att omfatta arbete med kommunikation med församlingsmedlemmar och även med människor utanför församlingen. Uppdraget är att bibehålla och även utveckla de kommunikationskanaler som idag används för olika målgrupper. Du kommer att samarbeta tätt med det övriga kollegiet i kommunikationsarbetet.

Arbetsuppgifter

 • Rekrytera, fortbilda och stötta ledare för barn- och ungdomsverksamheten
 • Tillsammans med ideella ledare bygga broar mellan söndagsskola och ungdomsgrupp, och verka för integrering av den svenska och eritreanska verksamheten som rör barn och unga.
 • Delta i arbetslagets gemensamma träffar och EFS Mittsveriges medarbetardagar.
 • Planera och samordna söndagsskolan (schema, material, lokaler, deltagarlistor) och återkommande undervisa i söndagsskolan.
 • Planera och genomföra ungdomssamlingar i samband med gudstjänsterna på söndagar.
 • Driva konfirmations-arbetet Konfa City i samverkan med S:ta Clara kyrka och Hammarbykyrkan.
 • Självständigt uppdatera hemsidan, infoskärmar och sociala medier med relevant information.
 • Producera innehåll för olika kommunikationskanaler som är anpassat för dessa.

Vi söker dig som:

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar alternativt har en pedagogisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande.

Då du kommer att ansvara för söndagsskola, ungdomsverksamhet och konfirmation är det meriterande om du har gått på en bibelskola, läst teologiska kurser eller har några års erfarenhet av att leda inom kyrklig verksamhet.

Du ska ha vara skicklig på att formulera dig i tal och skrift samt ha god teknisk kompetens. Vi ser gärna att du har har erfarenhet av att arbeta med kommunikation. Vi lägger särskild vikt vid att du självständigt kan uppdatera vår hemsida, skriva månadsbrev och kan redigera texter samt komma med förslag på utformning och innehåll. Tidigare erfarenhet av att hantera digitala kommunikationskanaler och god kompetens inom Office-paketet är meriterande.

Vi söker dig som har erfarenhet av eller är intresserad av att arbeta med människor med olika kulturella bakgrunder.

Som person är/har du:

 • väl rustad i att hjälpa andra att växa i relationen med Jesus
 • en god förmåga att lyssna, kommunicera (muntligt och skriftligt)
 • ett varmt bemötande
 • en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner, anställda såväl som ideella.
 • flexibel, driven och tar initiativ
 • kan utrusta, engagera och leda nya ideella ledare
 • intresserad av människor med olika kulturella bakgrunder och har en förmåga att bemöta dem på ett förstående och respektfullt sätt

Om Betlehemskyrkan

I Betlehemskyrkan i Stockholm verkar en av EFS större missionsföreningar som består både av en svensktalande och en tigrinjatalande grupp. Här har många människor i olika åldrar sitt andliga hem. Vi i Betlehemskyrkan vill sprida det livsförvandlande budskapet om Jesus, hjälpa människor att följa och efterlikna honom och växa i kärlek till Gud och varandra.

Om EFS

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Var och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är Människor och samhällen förvandlade av Jesus.

Övriga upplysningar

Sista ansökningsdag är 31 maj men sök gärna redan idag. Tillträde till tjänsten sker 1 augusti och placeringsort är Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 70%. Vi tillämpar provanställning på 6 månader. Tillträde sker enligt överenskommelse. För tjänsten gäller lön och anställningsvillkor enligt gällande kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och bland annat Vision.

Skicka in din ansökan till jobb@betlehemskyrkan.com. Intervjuer sker löpande. Vid frågor är du välkommen att kontakta föreningens ordförande Gerwin Bos på gerwincbos@hotmail.com.
Kontaktperson för Vision Ekumeniska är Stefan Nordström, stefan.nordstrom@fv.vision.se.

Välkommen med din ansökan!