Barn- och ungdomspräst 80%, EFS Örnsköldsvik

EFS-kyrkan ligger mitt i natursköna Örnsköldsvik. Vår längtan är att nå med Kristus till alla generationer. Missionsföreningen har omkring 175 medlemmar i blandade åldrar.

Om tjänsten

I uppgiften som barn- och ungdomspräst är du huvudansvarig för Barnkyrkan för 4-9 åringar och Chilli från årskurs 4 och uppåt. Du finns nära Barnkyrkans ledare och uppmuntrar, leder och stödjer dem. I samarbete med ledarna i Chilli utformar och deltar du i gruppens träffar. Tillsammans med vår andra präst planerar du och genomför familjesamlingar och familjegudstjänster. I arbetsuppgifterna ingår även att ansvara för och delta i ungdomsarbetet Fredagshäng samt att finnas med i Hela huset bubblar. Uppdraget som barn-och ungdomspräst består även i att löpande jobba med rekrytering av nya ledare.

Det ekumeniska klimatet i Örnsköldsvik är mycket gott och du är en given representant från oss i gemensamma aktiviteter för barn och unga. Under ett arbetsår ingår även ledaruppdrag på regionala läger, exempelvis konfirmationsläger.

Om dig

Tjänsten innehåller uppgifter som innebär att du behöver kunna jobba såväl självständigt som i nära samarbete med andra. I vår nya medarbetare ser vi en flexibel, ansvarstagande och driven person som har förmåga att inspirera andra. Du behöver grundläggande datorkunskaper samt tala flytande svenska.

Vi söker dig som är prästvigd för tjänst i EFS eller i Svenska kyrkan. Vi värdesätter att du har erfarenheter av att ha jobbat i församling och bland barn- och unga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som står bakom EFS vision och värdegrund, med hjärta och engagemang för att barn och unga och skall få komma till tro och växa i sin tro.

Övrig information

Anställningen är en tillsvidaretjänst på 80 % som inleds med 12 månaders provanställning med tillträde efter överenskommelse och arbetsplatsens placering är EFS-kyrkan Örnsköldsvik. Vi tillämpar förtroendearbetstid vilket bland annat innebär att arbete på kvällar och helger ingår i tjänsten. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens kollektivavtal för trossamfund och ekumeniska organisationer.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till mittnorrland@efs.nu. Märk din ansökan med ”Ansökan Barn- och ungdomspräst”. Rekrytering sker löpandes så vänta inte med din ansökan!

Kontakt

Vill du veta mer? Ring gärna Johan Olsson på 072-203 75 21

Regional Missionsledare, Mikael Artursson, 073-354 08 00

Facklig representant för Vision-ekumeniska är Malin Söderstjerna-Ersson 070-343 37 77, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se

Välkommen med din ansökan!

Om EFS

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.