Digital kommunikatör och Redaktionssekreterare, 75%

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

Arbetsbeskrivning

EFS kommunikation- och insamlingsavdelning består av åtta anställda. Vi driver EFS insamlingsarbete, ansvarar för EFS varumärke och tar fram grafik till exempelvis konferenser och kurser. Vår avdelning producerar också tidningen Budbäraren samt ansvarar för webb och social media från EFS rikskansli. Nu söker vi dig som vill vara med och stärka vår digitala kommunikation samt projektleda arbetet med Budbäraren.

Vi tror att du är en duktig skribent med dokumenterad erfarenhet av att skriva text för webbpublicering och social media. Du är kreativ och vill vara med och utveckla och samordna vår online-närvaro. Du gillar att tänka strategiskt och vi tror att du, liksom vi, tror på att hitta goda samarbeten inom och utanför avdelningen. För arbetet med Budbäraren så behöver du kliva in i rollen som spindeln i nätet och ansvara för projektledning av tidningen. Det kommer också att finnas möjlighet att skriva i tidningen, i mån av tid.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Projektledning och administration av månadstidningen Budbäraren
  • Planering och utveckling av EFS närvaro på sociala medier
  • Publicering av inlägg i social media
  • Löpande uppdatering av EFS webbplatser.

Vi ser gärna att du har god kännedom om EFS och delar EFS vision och värderingar.
Vid tjänstens tillsättning kommer stor vikt att läggas vid sökandes personliga lämplighet. Fri prövningsrätt förbehålles.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde 2022-01-10 eller enligt överenskommelse.

Placeringsort: Uppsala.

För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska, Ledarna, Akademikerförbunden och Kommunal.

Kontaktuppgifter och ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av t f chef för kommunikation och insamling, Helena Cashin, helena.cashin@efs.nu
Facklig representant för Vision-ekumeniska Stefan Nordström, stefan.nordstrom@fv.vision.se, 0735-41 77 82, 0720-50 43 32.

Ansökan med personligt brev och meritförteckning skickas via e-post till: alice.harlin@efs.nu. Sista ansökningsdatum är 2022-12-31, men urval sker löpande så vänta inte med din ansökan.