Distriktsföreståndare Västerbotten, 100 %

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.  

EFS Västerbotten är ett distrikt inom EFS som består av en sammanslutning av ett 80-tal EFS-föreningar, med drygt 3000 medlemmar och sammanlagt cirka 13 000 personer i aktivitet. Distriktet utgörs av både små och stora föreningar på landsbygd så väl som i tätort, däribland åtta samarbetskyrkor och flera föreningar med samverkansavtal med Svenska kyrkan. Distriktsorganisationen har ett uppdrag att svara för personal, gemensam ekonomisk förvaltning, stödja föreningarna i utvecklingsarbete och förverkliga en omfattande distriktsgemensam barn- och ungdomsverksamhet. Kansliet är placerat i Umeå (med en filial i Skellefteå).

Arbetsbeskrivning 

I arbetet som distriktsföreståndare ingår att vara en sammanhållande länk mellan riks-, distrikts- och lokalnivå. Du kommer att ingå i  EFS ledningsgrupp, ansvara för distriktets arbetsgivarfrågor samt bistå missionsföreståndaren i vissa uppdrag. Det kommer att vara ditt ansvar att samla och utveckla EFS i Västerbotten, leda och bistå missionsföreningar, kansli, frivilliga och anställda samt finnas med och utveckla EFS som missionsrörelse.

Du har ett övergripande ansvar för visionsarbetet samt samarbetet och kontakten med Svenska kyrkan och Luleå stift.

Vi söker dig som kan leda distriktet i det pågående förändringsarbetet tillsammans med medarbetare och styrelse. Arbetet ska ledas utifrån EFS gemensamma vision och identitet. 

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som är prästvigd för tjänst i EFS eller med motsvarande kompetens. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbetsledande uppgifter. Du behöver prata flytande svenska och ha viss fallenhet för administration. Du är medlem i Svenska kyrkan och har goda kunskaper om EFS. Vi söker dig som är inlyssnande och kommunikativ, med god organisatorisk förmåga som kan genomföra visionen för framtiden. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 12 månaders provanställning. Körkort  är nödvändigt. För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision ekumeniska. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
EFS missionsföreståndare Kerstin Oderhem, 018–430 25 06,
EFS Västerbottens ordförande Hans Jakobsson, 070-394 89 75 och
representant för Vision ekumeniska Stefan Nordström, 073-541 77 82.


Se också www.efsvasterbotten.se och https://www.facebook.com/efsvasterbotten/ och www.efs.nu 

Skicka ansökan, CV och personligt brev till e-post Alice.Harlin@efs.nu märkta med DF Västerbotten. Vi ser fram emot att få din ansökan senast 15 april, urval sker löpande så vänta inte med din ansökan.