Distriktskonsulent till distriktskansliets filial i Skellefteå (75 – 100 %)

Arbetsuppgifter

Som EFS Västerbottens distriktskonsulent får du ansvara för arbetet bland barn och unga, konfirmander, scout och familj samt en stor del administrativa uppgifter och planeringar. Du är verksam i vissa arrangemang, och rekryterar ledare och är samordnare till andra. Utifrån EFS Västerbottens och Salts mål är du med och utvecklar verksamheten tillsammans med anställda, föreningar och frivilliga ledare.

Önskvärda kvalifikationer och egenskaper

Du bör ha en för tjänsten relevant utbildning (t.ex. församlingspedagog, konsulent, lärare), eller annan lämplig kompetens och erfarenhet. Erfarenhet av arbete i förening/församling, som anställd eller ideell, är en merit. Vi ser gärna att du tillhör Svenska kyrkan, har en personlig tro samt kännedom om EFS och Salt. Körkort och tillgång till egen bil är nödvändig. Du behöver ha visionärt tänkande, struktur och tydligt driv i ditt arbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar

  • Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
  • Tillträde 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse
  • Placeringsort Skellefteå, EFS Västerbottens kanslifilial i EFS-kyrkan
  • För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska

Arbetsplatsen

EFS är en missionsrörelse inom Svenska kyrkan. I EFS Västerbotten finns ett 80-tal missionsföreningar med cirka 3000 medlemmar. EFS Västerbottens kansli har uppgiften att stödja och främja det gemensamma arbetet för EFS Västerbotten samt handlägga ett stort antal gemensamma arrangemang och vara arbetsgivare för ett 60-tal lokalt anställda medarbetare. På kansliet arbetar cirka 8 personer. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning på arbetsplatsen.

Kontakt och ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

  • Anton Vennberg personalansvarig 090-125817
  • Distriktskonsulent Magdalena Sandberg 090-125822
  • Facklig representant för Vision Ekumeniska är Sara Sandström 090-200 27 26.

Välkommen med ansökan, CV och eventuella löneanspråk senast 18 november. Ansök redan idag då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Skicka till EFS Västerbotten, Anton Vennberg, Vasagatan 17, 903 29 Umeå, eller via epost: anton.vennberg@efsvasterbotten.se

Se även EFS Västerbottens webbplats www.efsvasterbotten.se eller hitta oss på Facebook.