EFS i Borås söker präst (50-100%)

EFS i Borås är en levande församling som erbjuder en stark ideell verksamhet och en varm gemenskap för alla åldrar. Som församling har vi unika möjligheter med en kyrka mitt i stan, och en sommargård vid Öresjös strand, dit vi flyttar vår verksamhet under sommarhalvåret. Vi är ca 270 medlemmar i missionsföreningen och är anslutna till EFS, en självständig rörelse inom Svenska kyrkan. Vår församlings vision är att vara en kyrka för hela livet som vill se människor och samhällen förvandlade av Jesus. Vi vill ge möjlighet att ta steg i tro och hjälpa människor att följa Jesus i sin vardag. Då vår nuvarande präst går i pension söker vi en efterträdare.

Om tjänsten

Din uppgift är att leda och inspirera vår församling i arbetet med att verka enligt vår vision och en viktig del av ditt arbete kommer att vara att möta människor i olika åldrar och sammanhang. Gudstjänsten är navet i vår verksamhet, och där är du viktig i planering och genomförande. Du tar också en aktiv roll i att stötta ungdomsverksamheten, och ansvarar, tillsammans med vår ungdomsledare, för konfirmandundervisning. Vidare är du med i församlingens sociala arbete, och blir vårt ansikte utåt i kontakten med såväl kyrkor som övriga samarbetspartners i Borås stad. Vi önskar också att du hjälper oss som församling att tänka nytt och skapa nya mötesplatser där människor kan få möta Jesus, växa i tro och blomma ut i sina gåvor.

Om dig

Vi söker dig som brinner för att predika, inspirera och evangelisera. Du har en god teologisk grund och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av församlingsarbete. Du har ett stort hjärta för människor och du är en tydlig ledare som engagerar, uppmuntrar och bekräftar andra. Vidare är du förtroendeskapande och social i mötet med människor, och gillar att jobba tillsammans med andra.

Övrig information

Anställningen är på 50-100 % med tillträde enligt överenskommelse. Arbete på kvällar och helger ingår i tjänsten. Vi tillämpar förtroendearbetstid. För anställningen gäller kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till jobb@lutha.se Märk din ansökan med ”Ansökan präst”. Sista ansökningsdag 8 november. Ansökningar behandlas löpande.

Kontakt

Vill du veta mer? Ring gärna församlingens ordförande Lars Öhrn, 0706-59 26 76, eller Dennis Lénberg, rekryteringsansvarig, 0707-27 90 98. Välkommen med din ansökan!