EFS präst till Listerkyrkan (75-100%)

Vi är en förening med 75 medlemmar och har sedan 40 år tillbaka vår verksamhet i Listerkyrkan, Hällevik. De senaste åren har vi till största del varit självförsörjande när det gäller vår gudstjänstverksamhet, vilket har stärkt och utvecklat gemenskapen i en positiv riktning.

Vi har nu kommit till en punkt där vi önskar ta ytterligare steg i utvecklingen av vår kyrka. Vår vision är en verksamhet som bygger på relationer snarare än aktiviteter och där EFS vision om, Människor och samhällen förvandlade av Jesus, kommer till uttryck i och genom den diakonala omsorgen.

Listers EFS missionsförening vill verka för ”En förstärkt känsla av gemenskap ”.

Om tjänsten

Tjänsten som präst inom Listers EFS missionsförening är en tjänst om 75-100% av en heltidstjänst med en placering i Listerkyrkan i Hällevik.

Vi söker dig som är intresserad av ett relationellt arbetssätt och har lätt för att knyta nya kontakter med människor med olika bakgrund. Utöver gudstjänsterna ser vi föreningens sång- och musikliv samt barn- och ungdomsarbetet som prioriterade områden i arbetet framöver.

Föreningen har ett gott samarbete med Mjällby församling (Svenska kyrkan) och som anställd hos Listers EFS missionsförening ingår du i Mjällby församlings kollegiala sammanhang men är även en del av EFS i Sydsveriges medarbetargrupp.

Kvalifikationer

Du är utbildad, prästvigd EFS-präst eller har annan likvärdig prästutbildning, kan hantera för administration vanligt förekommande datorprogram samt är social och öppen i mötet med människor. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

Meriterande

Erfarenhet av församlingsarbete i allmänhet och ungdoms- och musikarbete i synnerhet samt dokumenterad erfarenhet av själavårdande samtal är meriterande.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning med lön enligt avtal.

Tillträde

Tillträdesdatum 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Sysselsättningsgrad

75-100%.

Ansökan

Ansökan skickas till: maria.ekdahl@telia.com.  Ansökan med CV och personligt brev ses över löpande så maila din ansökan.

Kontaktperson för tjänsten