EFS Västsverige söker Saltkoordinator, 80%

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

Vi söker dig som vill vara med och utforma verksamheten med barn, unga och familjer i EFS & Salt i Västsverige. EFS region Västsverige har cirka 40 EFS-föreningar och grupper samt ett 20-tal Salt-föreningar. Du ingår i ett team med regional missionsledare och ytterligare en saltkoordinator på EFS Västsveriges regionskansli.

Tillsammans med den andra saltkoordinatorn fördelas ansvaret kring planering och undervisning vid barn- och ungdomsläger, konfirmandläger, scoutverksamhet och ledarutbildning mm. Utöver det hjälps ni åt att hålla kontakt med föreningarna och stötta deras barn- och ungdomsverksamhet. I tjänsten ansvarar du också för att stärka och utrusta olika ledargrupper, styrelser och projektgrupper. Uppdraget innefattar även administrativt arbete.

Vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt, samordna, organisera och inspirera barn och vuxna. Vi söker dig som har lätt för att knyta kontakt med andra och som kan ställa sig bakom EFS och Salts vision och värdegrund. Det är meriterande om du har erfarenhet av EFS och dess föreningsliv samt tidigare engagemang och utbildning i kristet barn- och ungdomsarbete. Det är även en fördel om du har B-körkort samt data- och IT-vana. Vid tjänstens tillsättning kommer stor vikt att läggas vid sökandes personliga lämplighet.

Övriga upplysningar

Vi utgår från en tjänstgöringsgrad på 80% av heltid, i form av förtroendearbetstid. Tillträde 15 augusti eller enligt överenskommelse. Vikariatet är på 6 månader med goda möjligheter till förlängning. Placeringsorten är Hjälmareds folkhögskola, Alingsås. För anställningen gäller branschavtal och löneavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska, Ledarna, Akademikerförbunden och Kommunal.

Gå gärna in på vår hemsida www.efsvast.se för att läsa mer om organisationen.

Kontaktuppgifter och ansökan

Välkommen att höra av dig med frågor om tjänsten, till Marie Gerdin (Saltkoordinator) 0723-123171, marie.gerdin@efs.nu eller Mikael Landgren (Regional missionsledare)  076-019 24 72, mikael.landgren@efs.nu

Facklig representant: Malin Söderstjerna-Ersson, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se,  070-34 33 777, Vision Ekumeniska.

Ansökan skall vara inne senast den 5 juni och skickas per e-post till regional missionsledare Mikael Landgren, mikael.landgren@efs.nu. Bifoga personligt brev och CV.