Församlingspedagog, 100 %, Hortlax

Hortlax församling och EFS är ett närvarande, relevant och inkluderande sammanhang. Vill du tillsammans med oss bygga församlingen och föreningarna med din kompetens och personlighet? Då är du välkommen med din ansökan!

Vad är det för jobb?

  • Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara ungdoms- och konfirmandarbete samt ledarstöd till EFS ungdomsledare inom Hortlax församling.
  • Du arbetar med samverkan i kontraktet och EFS Norrbotten vad gäller ungdoms- och konfirmandarbetet.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett stort engagemang för ungdomar och som i nära samarbete vill finnas tillgänglig för de ideella ungdomar och unga vuxna som verkar i Hortlaxkretsen och församlingen.

I övrigt har du god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och serviceinriktad då du kommer att ha nära kontakt med ideella och medarbetare. Du är flexibel och har god förmåga att knyta kontakter.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess värdegrund, och du har kännedom om och/eller erfarenhet av EFS verksamhet.

Körkort och tillgång till bil erfordras.

Vad erbjuder vi?

  • Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.
  • Tillträde 25 augusti 2024.
  • Friskvårdsbidrag.
  • Trygg och säker anställning med villkor enligt Svenska kyrkans kollektivavtal.
  • Vi värnar om en god arbetsmiljö och att våra medarbetare ska känna delaktighet och arbetsglädje.

Om arbetsplatsen

Hortlax församling har samarbetsavtal med EFS-föreningarna inom Hortlax församling. Det är en bra och välfungerande samverkan mellan församlingen och de olika EFS-föreningarna i bygden och mycket görs gemensamt. Det finns fyra bönhus, en samarbetskyrka och en kyrka inom församlingens geografiska område. EFS är en rörelse inom Svenska kyrkan med visionen att få se ”människor och samhällen förvandlade av Jesus”. Arbetet med den visionen sker i mycket god samverkan med Hortlax församlings övriga verksamheter.

Hortlax församling har ett rikt gudstjänstliv och en hög tillhörighet, med stor andel barnfamiljer. Du blir en del av ett arbetslag på ca 20 personer med hög trivsel och lång arbetserfarenhet, där vi trivs med att samarbeta och ställa upp för varandra. I församlingen finns en god kontakt och bra samarbete med skolorna i församlingen.

Här hittar du församlingsinstruktionen. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV med referenser senast 21 april till:

anna.1.andersson@svenskakyrkan.se

eller

Anna Andersson
Hortlax församling
Hortlaxvägen 30
944 32 Hortlax

Vid frågor och funderingar:

Anna Andersson, kyrkoherde
0911-787 83
anna.1.andersson@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare

Elisabeth Asplund, Vision
elisabeth.asplund@fv.vision.se

Inför rekryteringsarbetet har Hortlax församling tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande.