HR-generalist 100 % på EFS kansli i Uppsala 

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

EFS Kansli består av cirka 30 medarbetare, som har till uppgift att stötta EFS verksamhet i Sverige och i EFS internationella mission. Som HR-generalist kommer du att ingå i vårt glada arbetslag om 5 personer på personalavdelningen.

Trivs du med att arbeta i nära samarbete med övriga kollegor, att både dela med dig av och ta råd av andra samt att arbeta i en tillåtande och utvecklande miljö? Då har vi arbetsplatsen för dig!

Arbetsbeskrivning

I arbetet som HR-generalist innebär ett brett arbete med HR frågor. Här ingår ansvar för rekryteringsfrågor, lönekartläggning, arbetsmiljö och  likabehandling.  Att ta fram fakturaunderlag och kontera fakturor samt att skapa rapporter och ta fram statistik. En viktig del av arbetet är även att ge rådgivning och utbildning till chefer, arbetsledare och anställda i alla typer av arbetsgivarfrågor/anställningsfrågor/arbetsrätt. Löpande arbete med utvecklingsfrågor inom HR-området, samt hålla sig uppdaterad om nyheter och förändringar. I arbetet ingår även att bistå personalchefen i frågor som rehabilitering, fackliga förhandlingar lönerevision samt i övrigt förekommande fåror på personalavdelningen. Då vi är inne i en digitaliserings- och förändringsprocess kommer en viktig del av ditt arbete vara att tillsammans med övriga kollegor utveckla nya rutiner.

Önskvärda kvalifikationer

Till vårt arbetslag söker vi dig som har högskoleutbildning inom HR med mist ett års HR-erfarenhet. Det är ett krav att du har goda kunskaper i Officepaketet samt  att du kan flytande svenska. Vi lägger stor vikt vid att du har kännedom om Salt och EFS och kan delar EFS vision om att se människor och samhällen förvandlade av Jesus.

Som person är du är noggrann, strukturerad och ansvarsfull. Du har lätt för att ha kontakt med människor. Vi ser gärna att du tidigare erfarenhet av förändringsarbete samt att du är van att arbeta självständigt och målinriktat.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar alla sökanden.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Kontaktuppgifter och ansökan

Upplysningar om tjänsterna lämnas av personalchef Helene Lundgren 018-430 25 04

Facklig representant för Vision-ekumeniska är Stefan Nordström 073-541 77 82

Ansökan med meritförteckning och eventuella lönekrav skickas till EFS, Helene.Lundgren@efs.nu. Sista ansökningsdag är 2020-12-04, urval sker löpande så vänta inte med din ansökan.