Internationell informatör till EFS kansli i Uppsala (100%)

EFS internationella avdelning söker en internationell inspiratör med ansvar kommunikation och inspiration för EFS internationella mission. 

Tjänsten är placerad på internationella avdelningen och underställd dess missionssekreterare (avdelningschef), under en tvåårsperiod, den 1 januari 2020 till den 31 december 2021.

Vi söker dig som vill inspirera till internationellt missionsengagemang och ökad kunskap om EFS internationella mission. Du kommer att vara länken mellan det lokala/regionala engagemanget, den operativa verksamheten och hur berättelserna kommer ut i tryck och sociala medier. I samarbete med vår kompetenta KomIn-avdelning utformar du pedagogiskt material och andra redskap för inspiration och insamling till EFS internationella mission.

Arbetsuppgifter inkluderar bland annat:

  • Hålla sig à jour om EFS internationella mission i alla dess delar, genom direkt kontakt med missionärer och projektsamarbeten, inklusive resor till de länder och verksamheter som ingår i EFS internationella mission.
  • Resa inom Sverige och internationellt för information och inspiration
  • Ta fram pedagogiskt material för lokala och regionala missionsombud
  • Fortlöpande kontakt med utsända missionärer, volontärer och praktikanter, för att samla aktuell information.
  • Ta fram material och information för att underlätta och möjliggöra utbytesverksamhet.
  • Medverka i internationella avdelningens övriga verksamhet

Upplysningar om tjänsten lämnas av missionssekreterare Erik Johansson: erik.johansson@efs.nu

Facklig representant för Vision-ekumeniska är Stefan Nordström: tel: 073-541 77 82,

Ansökan med personligt brev och meritförteckning skickas till EFS, Linnéa Olsson,  Box 23001, 750 23 Uppsala eller via e-post: linnea.olsson@efs.nu.

Sista ansökningsdatum är 2019-11-30, urval och tillsättning sker löpande.

EFS vision är människor och samhällen förvandlade av Jesus. EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vi lägger stor vikt vid varje människas behov av en personlig tro på Jesus Kristus och betonar enskilda människors möjlig­heter att växa och utvecklas i tron. Vi vill verka för en kyrka som bärs av de mångas engagemang och delaktighet