Kommande internationella tjänster 2023

Vi söker dig som har en trygg förankring i EFS och är beredd att överlåta minst fyra år till ett spännande och viktigt uppdrag. Du har erforderlig utbildning och god hälsa. Du delar EFS teologi och värdegrund och vill vara EFS företrädare på plats. EFS är en missionsrörelse i Svenska kyrkan.

Alla tjänster utformas utifrån individuell kompetens i samråd med mottagande organisation och utifrån aktuell situation. Nedanstående beskrivningar av arbetsuppgifter är därför endast preliminära.

Etiopien, Addis Abeba

Präst
Arbetsuppgifter: nätverkande, internationell bibelskola, utbyten (vänförsamlingar, ungdomar, mm), bibelstudiematerial för onådda grupper
Utresa: Augusti 2023.

Informatör, pedagog eller liknande
Arbetsuppgifter: församlingsbesök, resande inom landet, inspirationsmaterial för EFS i Sverige, mentorskap för pionjärmission.
Utresa: Augusti 2023

Tanzania, Iringa

Präst
Arbetsuppgifter: nätverkande, utbyten (vänförsamlingar, ungdomar, mm),
Utresa: Augusti 2023.

Diakon/sjuksköterska/läkare
Arbetsuppgifter: utveckling av kyrkans diakoni, barns rättigheter
Utresa: Augusti 2023

Somalia, Hargeisa

1-2 st läkare/sjuksköterska/ingenjör/lärare
Arbetsuppgifter: nära samarbete med Warsans utvecklingsarbete inom sjuk- och hälsovård, utbildning, byutveckling, jordbruk, småföretagande mm.
Utresa: Augusti 2023.

Armenien, Jerevan

Präst
Arbetsuppgifter: församlingstjänst, själavård, förkunnelse, bibelundervisning, lärjungaträning, ledarskapsutbildning, församlingsplantering, mm
Utresa: Augusti 2023.

Pedagog/diakon eller liknande
Arbetsuppgifter: församlingstjänst, barn- och ungdomsverksamhet, diakoni, mentorskap, äktenskapskurs, mm.
Utresa: Augusti 2023.