Lediga tjänster inom EFS internationella mission

Vi söker dig som har en trygg förankring i EFS och är beredd att överlåta minst fyra år till ett spännande och viktigt uppdrag. Du har erforderlig utbildning och god hälsa. Du delar EFS teologi och värdegrund och vill vara EFS företrädare på plats. EFS är en missionsrörelse i Svenska kyrkan. Alla tjänster utformas utifrån individuell kompetens i samråd med mottagande organisation och uti-från aktuell situation. Nedanstående beskrivningar av arbetsuppgifter är därför endast preliminära.

Armenien, Jerevan

Präst

Arbetsuppgifter: församlingstjänst, själavård, förkunnelse, bibelundervisning, lärjungaträning, ledarskapsutbildning, församlingsplantering m.m. Utresa: 2025.

Pedagog/diakon eller liknande

Arbetsuppgifter: församlingstjänst, barn- och ungdomsverksamhet, diakoni, mentorskap, äktenskapskurs, m.m. Utresa: 2025.

Somalia, Hargeisa

1–2 st läkare/sjuksköterska/ingenjör/lärare

Arbetsuppgifter: nära samarbete med Warsans utvecklingsarbete inom sjuk- och hälsovård, utbildning, byutveckling, jordbruk, små-företagande m.m. Utresa: Augusti 2025/flexibelt.

Frågor besvaras av Liselott Olika 018-430 25 09. Anställningsvillkor regleras i enlighet med regelverk för EFS missionärer i utlandet. Välkommen med din ansökan till liselott.olika@efs.nu.