Lekmannapredikantutbildning

Lekmannapredikantutbildning

En möjlighet både för dig som är ny och vill få pröva på att predika och tillfälle för fördjupning för dig som är aktiv som lekmannapredikant.

Torsdag den 1 oktober 18.30-21.00 oktober intro för nya lekmannapredikanter;
Vi går igenom grunderna hur man förbereder och skriver en predikan med tips på böcker och resurser att använda sig av samt saker att tänka på när man framför predikan. 

För den som önskar kommer det att erbjudas möjlighet att få bli inbokad att predika i en lokal förening med stöd av en handledare och feedback på predikan.
Ansvarig Henrik Näslund

 

Vi erbjuder även två tillfällen till fördjupning och inspiration i predikouppdraget:

Tisdag den 6 oktober 18.30-21.00 Magnus Persson inspirerar kring hur vi på ett relevant sätt i vår tid kan förkunna kärnan i vår tro evangeliet om Jesus.

Måndag den 19 oktober 18.30-21.00 Tomas Nygren talar om hur vi kan predika kring det kristna livet och lärjungaskap på evangeliets grund utan att bli lagiska. 

Plats: Storstrand

Datum: 1/10, 6/10, 19/10, kl. 18.30-21.00 

Vi bjuder på fika vid varje tillfälle
Frågor; henrik.naslund@efs.nu

För anmälan, gå in på nedanstående länk. Vill du närvara vid alla tre tillfällena, lös tre biljetter separat, en av varje, för att säkerställa din plats. Vill du närvara på en eller två av dem, läs vilket datum det gäller och lös aktuell biljett.
Anmälan är kostnadsfri men vi behöver din anmälan senast en vecka innan varje tillfälle.

Vill du delta men har inte möjlighet att närvara på plats, erbjuder vi möjlighet att ansluta via videolänk. Ange i så fall detta i anmälan.