Löneadministratör 100 % på EFS kansli i Uppsala

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

EFS Kansli består av cirka 30 medarbetare, som har till uppgift att stötta EFS verksamhet i Sverige och EFS internationella mission. Som löneadministratör kommer du att ingå i vårt glada arbetslag om 4 personer på personalavdelningen.

Trivs du med att arbeta i nära samarbete med övriga kollegor, att både dela med dig av och ta råd av andra samt att arbeta i en tillåtande och utvecklande miljö? Då har vi arbetsplatsen för dig!

Arbetsbeskrivning

I arbetet som löneadministratör ligger fokus på att handlägga löner och utlägg samt att ge stöd till medarbetare i lönefrågor. Arbetet innebär vidare att ansvara för redovisning av sociala avgifter, skatter, SCB statistik, samt att ha kontakt med externa parter som försäkringskassan och skatteverket. Du kommer även att handlägga försäkringar och kortare anställningar. Då vi är inne i en förändringsprocess kommer en viktig del av ditt arbete vara att tillsammans med övriga kollegor utveckla nya rutiner.

Om dig

Till vårt arbetslag söker vi dig som har erfarenhet av att arbeta med löneadministration eller motsvarande administrativt arbete. Vi ser gärna att du har utbildning inom löneadministration eller motsvarande. Det är ett krav att du har goda kunskaper i Officepaketet samt  att du kan flytande svenska. Har du erfarenhet av att arbeta i Agda PS är det meriterande. Vi ser gärna att du har kännedom om Salt och EFS.

Som person är du är noggrann, strukturerad och ansvarsfull. Du har lätt för att ha kontakt med människor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändringsarbete samt att du är van att arbeta självständigt och mot deadlines.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. För anställningen gäller reglerad arbetstid och arbetsplatsplaceringen är i Uppsala. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för Trossamfund och Ekumeniska Organisationer. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar alla sökanden.Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. Fri prövningsrätt förbehålles.

Kontaktuppgifter och ansökan

Upplysningar om tjänsterna lämnas av personalchef Helene Lundgren 018-430 25 04 eller HR-generalist Alice Harlin 018-430 25 03. Facklig representant för Vision-ekumeniska är Malin Söderstjerna-Ersson 070 – 34 33 777, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se.