Organisationssekreterare, 50%, EFS kansli Uppsala

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

Tycker du om att arbeta administrativt, ha ordning på dokument och har en förmåga att formulera dig väl i skrift? Då är du kanske vår nya organisationssekreterare.

Om tjänsten

I tjänsten planerar du styrelsens sammanträde tillsammans med missionsföreståndaren och presidiet. Du förbereder handlingar som ska behandlas och är sekreterare i styrelsen.

I tjänsten ingår att ansvara för ordning på styrelsens PM och dokument, vara sekreterare på EFS årsmöte samt att vara med och planera årsmötet.

I tjänsten ingår också att arbeta med utvecklingsfrågor som rör de områden som styrelsen ansvarar för och att i vissa frågor ha kontakt med EFS föreningar.

Kvalifikationer

Du bör ha en administrativ utbildning eller motsvarande erfarenhet och en god organisatorisk förmåga. Du bör kunna uttrycka dig väl i skrift. Du tycker om att ge service och har öga för detaljer. Vi söker dig som kan ställa dig bakom EFS vision och värdegrund. God kännedom om EFS är meriterande likaså kännedom om den förtroendevalda strukturen i EFS.

Övrig information

För tjänsten gäller lön och anställningsvillkor enligt avtal mellan Arbetsgivaralliansen och Vision. Det är en särskild visstidsanställning på 50% på ett år. Arbetsplatsplacering är EFS
kansli i Uppsala. Tillträde snarast möjligt. Tillsättning och urval sker löpande. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

Upplysningar om tjänsten lämnas av missionsföreståndare Kerstin Oderhem, kerstin.oderhem@efs.nu 018-4302506

Facklig representant för Vision Ekumeniska är Malin Söderstjerna-Ersson.

malin.soderstjernaersson@fv.vision.se 070-343 37 77

Ansökan med meritförteckning sänds till EFS, Alice Harlin

Box 23001, 750 23 UPPSALA, eller via e-post alice.harlin@efs.nu


EFS är en självständig missionsrörelse i Svenska kyrkan. EFS vision är, Människor och samhällen förvandlade av Jesus. EFS uppdrag är att leva mission, växa i lärjungaskap och forma kristna gemenskaper.