Organisationssekreterare med administrativa uppgifter 100%, EFS kansli, Uppsala

Rollen som organisationssekreterare innebär i första hand att vara ett administrativt stöd till EFS styrelse och missionsföreståndare. Det är ett spännande arbete med många kontaktytor i både stora och små frågor. Du behöver trivas med att hålla ordning och ha struktur på det administrativa innehållet och flödet. Då vi står i ett kontinuerligt förändrings- och förbättringsarbete är det också viktigt att du kan vara med och driva dessa processer. Det är en tjänst för dig som tycker om ett varierat arbete och gärna arbetar med flera områden samtidigt med olika svårighetsgrad.

Arbetet är indelat två lika stora ansvarsområden: 

Organisationssekreterare:

 • leda arbetet med att planera och genomföra och utveckla EFS årsmöte
 • bistå i arbetet med den digitala plattformen som används vid årsmötet
 • förbereda handlingar till årsmötet och vara dess sekreterare
 • ta fram underlag, sammanställningar och rapporter till styrelsen
 • förbereda kallelsen till EFS styrelse tillsammans med missionsföreståndaren 
 • vara styrelsens sekreterare
 • ansvara för styrelsens PM och uppdatering av dem

Administrativa uppgifter: 

 • vara missionsföreståndarens sekreterare med olika förekommande uppgifter
 • administrera underlag i form av formulär och rapporter kopplat till olika system
 • kontakt med EFS-föreningar
 • telefon, mejl och bokningar
 • arkivering av korrespondens
 • att i nära samarbete med missionsföreståndaren ta fram olika presentationsmaterial, ansvara för schema och annat material

Om dig

Vi tror att du är en strukturerad person som har erfarenhet av att driva processer och få dem i mål. Du är bra på att formulera dig i tal och i skrift och har förmåga att både arbeta självständigt och tillsammans med andra. Vi söker dig som har en god datavana och inte är rädd för att lära dig nya saker. Vi förväntar oss att du vill lära känna organisationen och att du vill vara med och utveckla den inom de områden som du ansvarar för. 

Vi värdesätter högt god samarbets- och kommunikationsförmåga, flexibilitet och prestigelöshet. Vi förutsätter att du kan ställa dig bakom EFS vision och värdegrund. 

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Vi tillämpar reglerad arbetstid vilket innebär att arbetet oftast sker på kontorstid men innebär ibland obekväm arbetstid. Arbetsplatsen är EFS kansli i Uppsala och tillträde sker enligt överenskommelse. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för Trossamfund och Ekumeniska Organisationer.

Kontaktuppgifter och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten hör av dig till:

Kerstin Oderhem, 018–430 25 06, kerstin.oderhem@efs.nu

Facklig representant för Vision-ekumeniska är:

David Odebäck, 018–430 25 08, david.odeback@fv.vision.se

Skicka CV och personligt brev till alice.harlin@efs.nu. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan! 

Om EFS

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

EFS består av ca 300 föreningar och ca 14 000 medlemmar. EFS har också ett internationellt arbete och verkar i flera olika länder.