Pastor/präst med inriktning lovsång 50%, Kornhillskyrkan i Halmstad 

Vi är en församling där lovsång och tillbedjan är väldigt centralt och får stort utrymme. Vi vill vara ett lovsångens och bönens hus där vi samlas runt Jesus och Hans närvaro. Vi vill ta ett steg i detta och söker dig som vill vara med! 

Om tjänsten

Kornhillskyrkan är en karismatisk församling som längtar efter mer av den Helige Andes liv, närvaro och gåvor ibland oss. Vi vill leva ut Guds rike genom ord och gärningar var vi än befinner oss. Därför är vår ständiga bön ”Herre låt Ditt rike komma, på jorden så som i himlen.” Vi älskar Bibeln och vill underordna oss den i allt vi gör. Vi tackar Jesus för privilegiet att få vara en del av Hans församling idag!

Församlingens arbete bygger först och främst på Gud, Hans möjliggörande och ledning. Utöver det baseras det vi gör på frivilliga krafter och gåvor. Vi är en EFS-församling och är också resursförsamling för nätverket New Wine. 

Ansvar och arbetsuppgifter

Kornhillskyrkan är i en fas när vi både ser behov inom lovsång och musik, samtidigt som vi upplever en längtan att sträcka oss längre på det här området. Vi vill vara en församling och en plats som samlas till tillbedjan, men som också utrustar andra i det.
Du kommer arbeta med att leda lovsång, coacha och samla lovsångsledare, planera och jobba med gudstjänster tillsammans med vår arbetsledande präst, Jonatan Wolfbrandt, och undervisa och träna lärjungar.
Du kommer jobba både med anställda och frivilliga och tjänsten kommer rymma mer än enbart lovsång och musik. Det vill vi emellertid utforska tillsammans med dig. Du kommer vara en viktig del i pastorsteamet och arbeta med pastorala, visionära och teologiska frågor under ledning av, och tillsammans med, Jonatan Wolfbrandt.
I Kornhillskyrkan är gudstjänsten central. Vi jobbar också med inspirationshelger, kurser, smågrupper, och andra initiativ där du på olika sätt kommer vara involverad. 

Om dig

Du ska stå bakom Kornhillskyrkans vision som är ”Vi vill se Guds rikes tillväxt, människor komma till tro på Jesus, att hela samhället påverkas och grundsatser. Vi söker dig som kan ställa dig bakom EFS vision och värdegrund. Vi värdesätter högt musikalisk erfarenhet och förmågan att arbeta i team. Vi ser gärna att du är präst/pastorsutbildad och att du har erfarenhet inom lovsångsledning och teambyggande.
För oss är det viktigt att du kliver in helhjärtat och att du visar lojalitet mot församlingen.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga lämplighet.

Övriga upplysningar

Tillträdesdatum: 1 augusti 2024 eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning (12 månader vid prästtjänst). Vi tillämpar förtroendearbetstid. Arbetsort är Halmstad. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för Trossamfund och Ekumeniska Organisationer.

Kontaktuppgifter och ansökan

Ansökan med CV och personligt brev med referenser skickas till styrelsen@kornhill.se.  
Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Frågor om tjänsten kan ställas till: 

Jonatan Wolfbrandt, Präst i Kornhillskyrkan, 0704-402289, jonatan.wolfbrandt@efs.nu

Majvi Alkass, Ordförande i Kornhillskyrkan, 0703-167491, majvi@kornhill.se

Mikael Landgren, Regional Missionsledare för EFS Västsverige, 0760-192472, mikael.landgren@efs.nu

Facklig representant för Vision-ekumeniska är Malin Söderstjerna-Ersson 070 – 34 33 777, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se.

Om arbetsgivaren

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.