Koordinator med pedagogiskt ansvar, 75-80%, EFS kyrkan, Luleå

Tycker du om att möta, se och uppmuntra människor till ideellt engagemang utifrån de gåvor de har? Då är det kanske dig vi söker som vår nya medarbetare i EFS-kyrkan Luleå!

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

Vi letar efter dig som tycker om att leda och inspirera människor till ideellt engagemang utifrån de gåvor och färdigheter de har, så att de kan få växa och komma i funktion. Du tycker om att ta ansvar och arbeta under stor frihet. I tjänsten kan ingå olika arbetsuppgifter, men tyngdpunkten ligger på att inspirera, samordna och möjliggöra för ideella att bidra till vår förenings gemensamma liv och verksamhet. En önskan är även att du tillsammans med andra är med och planerar samt deltar i vår ungdomsverksamhet, som inkluderar t.ex. ungdomskvällar. Visst ansvar för gudstjänster, med möjlighet att predika, tillkommer.

Vår kyrka är i en utvecklingsfas, vilket innebär stora möjligheter att komma med idéer och själv utforma delar av tjänsten. Tjänsten innehåller en del administration. Du kommer att arbeta i nära samverkan med vår präst, styrelse och ideella.

EFS-kyrkan i Luleå är en mötesplats mitt i stan, dit människor i alla åldrar och faser av livet kommer. Vi strävar efter att erbjuda öppna och levande gemenskaper där människor kommer till tro på och rustas att följa Jesus. Föreningens vision är “Tillsammans i Kristi kropp – Alla behövs”. Vår verksamhet rymmer t.ex. gudstjänster, barn- och ungdomsarbete, musik- och kulturevenemang, socialt arbete m.m. Sommartid förlägger vi verksamheten till vår lägergård Sundet, som ligger vackert belägen vid Luleälven och rymmer många spännande och roliga satsningar.

Vi söker dig som delar EFS och Svenska kyrkans vision och värderingar. Det är en merit om du tidigare varit engagerad i EFS eller annan kyrka/ideell verksamhet, samt har någon form av pedagogisk utbildning/ledarskapsutbildning eller motsvarande erfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att planera och koordinera, viss vana av att leda och tala inför folk, kan ta initiativ och är flexibel. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75-80%, som inleds med 6 månaders provanställning med tillträde 1 september 2022 eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förtroendearbetstid med viss del kväll- och helgarbete. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för Trossamfund och Ekumeniska Organisationer.

Låter det intressant? Skicka in din ansökan till anton.bjorkman@efs.nu. Rekrytering sker löpande, så sök redan idag!

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Helena Dahlberg (vice ordförande, EFS-kyrkan Luleå) helena_dahlberg@yahoo.se Anton Björkman (regional missionsledare, EFS Norrbotten) 0920–20 33 41, anton.bjorkman@efs.nu

Facklig representant för Vision-ekumeniska är Malin Söderstjerna-Ersson 070 – 34 33 777,
malin.soderstjernaersson@fv.vision.se
Mer information om EFS-kyrkan i Luleå hittar du på www.efslulea.se.