Personalstrateg med arbetsledaransvar (100% tillsvidare) EFS Västerbotten

EFS Västerbotten söker personalstrateg med arbetsledaransvar 100 % till distriktskansliet i Umeå.

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Var och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

Vi söker dig som med din kristna tro, din utbildning och erfarenhet inom personalområdet ser det om en utmaning att arbeta i en kristen organisation som EFS i Västerbotten.

EFS Uppdrag är att med Guds hjälp:

– Leva mission genom tro, ord och handling.

– Växa i lärjungaskap genom undervisning, träning och verktyg.

– Forma kristna gemenskaper genom att plantera, utveckla och utrusta. Där får du vara en del i att utföra det uppdraget.

Arbetsuppgifter

Som EFS Västerbottens personalstrateg får du en spännande roll med stort ansvar, varierande arbetsuppgifter och mycket kontakt med våra 60-talet anställda samt föreningarna. Du har tillsammans med distriktsföreståndaren ansvaret för att utveckla, samordna och genomföra alla typer av HR-processer inom organisationen vilket också inkluderar arbetsmiljön.

Exempel på arbetsuppgifter är personalfrågor (från rekrytering till avgång), handläggning av anställningar, arbetsledning, personalvård, rutiner med policy-, rehab- och arbetsmiljöfrågor, utveckla arbetsgivar- och medarbetarfunktioner tillsammans med ledningsfunktionen.

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet inom personalområdet. Vi förutsätter att du har kännedom om EFS och Svenska kyrkan, delar våra värderingar och är en god kulturbärare.

Egenskaper

Vi tror att du är prestigelös och har ett stort hjärta för våra medarbetare, är en skicklig relationsbyggare med god samarbetsförmåga, samt är strukturerad och tar ansvar för ditt arbetsområde. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontakt och ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av distriktsföreståndare Mats Lindberg, 090-12 58 69 ellermats.lindberg@efsvasterbotten.se. Sara Sandström är facklig representant för Vision Ekumeniska och henne når du på 090-20 27 66, sara.p.sandstrom@svenskakyrkan.se.

Övriga upplysningar

  • Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
  • Tillträde hösten 2020 efter överenskommelse.
  • Placeringsort Umeå, EFS Västerbottens kansli.
  • B-körkort krävs.
  • För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska.

Arbetsplatsen

EFS Västerbottens kansli har uppgiften att stödja det gemensamma arbete som EFS i Västerbotten bedriver och rollen som arbetsgivare. På kansliet arbetar cirka sju personer. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning på arbetsplatsen.

Se även EFS Västerbottens webbplats eller hitta oss på Facebook.

Välkommen med ansökan, CV och eventuella löneanspråk som du skickar till EFS Västerbotten, mats.lindberg@efsvasterbotten.se eller till EFS Västerbotten, Vasagatan 17, 903 29 Umeå Sista ansökningsdatum är 2020-10-07, urval sker löpande.