Präst 100%, EFS Listerkyrkan, Hällevik, Blekinge

Brinner Du för att väcka en kristen tro hos andra människor? Skulle Du tycka det vore spännande att få leda en nystart av en barn- och familjeverksamhet? Kan Du se Dig själv i en roll där Du får ge tro och nytt hopp till en kommande generation?

Listerkyrkans lokaler är generösa och ger stora möjligheter att växa i. Kyrkan är belägen i Hällevik på det vackra och kustnära Listerlandet i sydvästra Blekinge. Listerkyrkan har sedan tidigt 1980-tal varit en naturlig samlingspunkt för människor i området som söker Gud och det vill vi utveckla ännu mer. Listerkyrkan har ett rikt musikliv och firar regelbundet gudstjänster.

Vi söker nu en Präst på 100% för anställning i Listerkyrkan

Vi behöver Dig som vill predika och undervisa på söndagar samt bygga ett långsiktigt arbete för barn och familjer. Vi tänker att du leder och genomför Alpha-kurser för att nå nya människor. Ibland ger du stöd till ledare och själavård till människor. Administrativt är du adjungerad till EFS-föreningens styrelse och olika planeringsgrupper

Vi söker Dig som:

  • Har erfarenhet av att undervisa och vägleda människor
  • Har erfarenhet och längtan efter att arbeta med barn och familjer
  • Har lätt för att ta nya initiativ och att få dessa förankrade bland en grupp frivilliga
  • Är prästvigd för tjänst i EFS eller i Svenska kyrkan
  • Kan ställa dig bakom EFS vision och värdegrund

Meriterande är också om:

  • Du har erfarenhet av att arbeta med diakoni och själavård
  • Vill bo i eller i närheten av Hällevik

Tillträdesdatum: 1 oktober 2023 eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning, med 12 månaders provanställning. Vi tillämpar förtroendearbetstid. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för Trossamfund och Ekumeniska Organisationer.

Ansökan med CV och personligt brev med referenser skickas till sydsverige@efs.nu. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Frågor om tjänsten kan ställas till:

Lennart Albertsson, Regional Missionsledare, 0705 979 883, lennart.albertson@efs.nu

Kennet Jedahlius, Ordförande Listerkyrkan, 0735 209 727, ordforande@listerkyrkan.se

Malin Söderstjerna-Ersson, facklig företrädare 0703 433 777, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se

Om EFS

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.