Präst, 100%, EFS Östersund 

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.  

EFS i Östersund är just nu i ett spännande skede där vi ser framåt med förväntan och glädje.

Söndagens gudstjänst samlar många, och barn och unga är en viktig del av gemenskapen. Det händer spännande saker på vardagarna också – Alpha, Tween, XL Family, familjelördag, lovsångskväll, hemgrupper och tisdagsbön är några exempel på sådant som är på gång. Musiken har en levande och central roll hos oss.

På sommaren flyttar vi verksamheten till Frösövallen där vi har gudstjänster och andra aktiviteter i samlingssalen med Oviksfjällen som altartavla. Frösövallen är vårt sommarcafé och vandrarhem på Frösön med fina stigar till både Peterson-Bergers Sommarhagen och Frösö kyrka.

Om du är intresserad av friluftsliv är Östersund rätt plats för dig. Här kan du bo med natur, vandringsleder, Storsjön och skidspår inom gångavstånd och granne med den Jämtländska fjällvärlden.

Om tjänsten

Vi söker en präst som kan vara en del av vår gemenskap och som kan predika och undervisa på ett vardagsnära sätt så budskapet om Jesus talar till besökare oavsett ålder och bakgrund. Vi har konfirmandutbildning i regionen som du kommer att medverka i.

Dina kvalifikationer

Du ska vara prästvigd och vi ser gärna att du har erfarenhet av att vara andlig ledare i en församling. Vi söker dig som kan ställa dig bakom EFS vision och värdegrund. 

Upplysning om tjänsten

Tillsvidareanställning på 100 %, som inleds med tolv månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar förtroendearbetstid. För anställningen gäller kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Vision ekumeniska.

Välkommen att höra av dig! 

Mikael Henning är vår vikarierande präst, och vi tänker att det vore en smidig övergång om ni kan arbeta tillsammans en tid.

Kontaktinformation och ansökan

Mer info hittar du på vår hemsida www.efsostersund.se

Kontakta gärna vår ordförande, Mikael Lilja, tel 070-520 60 06, mikael.lilja@regionjh.se eller missionsledare Mikael Artursson, mikael.artursson@efs.nu, 073-354 08 00.

Facklig representant för Vision-ekumeniska är Malin Söderstjerna-Ersson 070-343 37 77, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se  

Skicka din ansökan till: info@efsostersund.se