Präst, 100%, EFS Östersund 

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.  

EFS missionsförening i Östersund består idag av drygt 160 medlemmar i olika åldrar, och vi drivs av och arbetar utifrån en gemensam vision: Människor och samhällen förvandlade av Jesus.

Om tjänsten

Vi söker dig som kan predika och undervisa på ett vardagsnära sätt så budskapet om Jesus talar till besökare oavsett ålder och bakgrund. Vi har konfirmandläger i regionen som du kommer att delta i. Under somrarna flyttar vi vår verksamhet till vår sommargård, Frösövallen.

Dina kvalifikationer

Du ska vara prästvigd i Svenska kyrkan. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att vara andlig ledare i en församling. Som person ska du vara lyhörd och se människors behov och ha mod att leda oss som församling vidare. Du har god kommunikativ förmåga och kan inspirera, utrusta och vägleda ideella ledare. Det är viktigt att du kan ställa dig bakom EFS vision och värdegrund.

Upplysning om tjänsten

Tillsvidareanställning på 100 %, inleds med tolv månaders provanställning. Vi tillämpar förtroendearbetstid. Tillträde efter överenskommelse. För anställningen gäller kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Vision ekumeniska. Fri prövningsrätt förbehålles.

Facklig företrädare

Vision Ekumeniska är Malin Ersson-Söderstjerna, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se, 070-343 37 77

Mer info hittar du på vår församlings hemsida www.efsostersund.se men även via direktkontakt med ordförande i
EFS Missionsförening i Östersund, Mikael Lilja, tel 070 520 60 06 e-post mikael.lilja@regionjh.se, facklig
företrädare Malin Söderstjerna-Ersson, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se eller Missionsledare Mikael Artursson, tel 073 354 08 00

Välkommen med din ansökan inkl CV och personligt brev till:
EFS kyrkan, Att: Kerstin Anderstig Arntsen, Södra Gröngatan 43 A, 831 35 Östersund.
E-post: info@efsostersund.se

Ansökningar behandlas fortlöpande.