Präst, 50%, EFS Nord Sapmi/Kiruna

I Kiruna pastorat i det nordligaste Sverige finns den nystartade gemenskapen EFS Nord Sapmi. I samverkan med Kiruna pastorat söker vi nu en präst som vill stå i ett spännande arbete dels med att stötta pastoratets löpande arbete och dels med det för EFS del pionjära arbetet med att forma en EFS-gemenskap på platsen.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att få arbeta med gudstjänster och de kyrkliga handlingarna, samt tillsammans med både församlingens arbetslag och EFS-gruppen söka nya och nygamla vägar framåt för evangeliets spridning och för ett ökat ideellt bärande av kyrkans arbete.

Vi söker dig som:

  • Har erfarenhet av att undervisa och vägleda människor
  • Har lätt för att ta nya initiativ och att få dessa förankrade bland en grupp ideella
  • Är prästvigd för tjänst i EFS eller Svenska kyrkan
  • Kan ställa dig bakom EFS vision och värdegrund

Meriterande är också om:

  • Du spelar något instrument och kan leda kör

Tillträdesdatum: 1 Januari 2024 eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning, med 12 månaders provanställning. Vi tillämpar förtroendearbetstid. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för Trossamfund och Ekumeniska Organisationer.

Ansökan med CV och personligt brev med referenser skickas till norrbotten@efs.nu. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan!

 Frågor om tjänsten kan ställas till:

Anton Björkman, Regional Missionsledare, 070-3008522, anton.bjorkman@efs.nu

Malin Söderstjerna-Ersson, facklig företrädare 0703 433 777, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se

Om EFS

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.