Präst 50%, EFS på Vikbolandet 

Vill du arbeta som präst i en församling där du också får utrymme att engagera dig i unga människor samt bygga ekumeniska kontakter?

Om arbetsplatsen
EFS på Vikbolandet är en missionsförening med drygt 50 medlemmar i alla åldrar, som bedriver verksamhet för barn, ungdomar och vuxna. Vi vill vara en öppen och varm gemenskap för dig som är intresserad av den kristna tron och livet med Gud. Vi firar gudstjänster och har övrig verksamhet bland annat i Missionshuset i Östra Husby på Vikbolandet, som ligger öster om Norrköping.

Om tjänsten

I tjänsten kommer du vara ansvarig för ungdomsarbetet i föreningen samt för gudstjänstliv och övrig verksamhet. Som ansvarig för ungdomsarbetet förväntar vi oss att du deltar aktivt i vår tonårs-/ungdomsgrupp som drivs tillsammans med Vikbolandets Pingstförsamling cirka två gånger i månaden. Vi söker dig som tillsammans med Pingstförsamlingen kan arbeta med att rekrytera och stötta ledare för ungdomsgruppen och ansvara för att sammankalla till ledarsamlingar och planerar verksamheten med dem. Du kommer till viss del att ansvara för ledarutbildning för de nya ledarna för ungdomsgruppen. 

Som präst ansvarar du för genomförande och utveckling av gudstjänster, undervisning och förkunnelse. Du kommer att planera och koordinera gudstjänsterna och övrig verksamhet tillsammans med verksamhetsutskottet. Då tjänsten är på halvtid förväntas du vara med på gudstjänster eller annan offentlig temasamling cirka två helger per månad. Vi vill också att du har enskilda samtal med medlemmar och har en kontakt med präster och pastorer i de andra församlingarna på Vikbolandet. Det samarbete vi har idag med församlingarna på Vikbolandet vill vi gärna vara med och utveckla så att det blir tydligt att kristna på Vikbolandet arbetar tillsammans för att göra Jesus känd och trodd och för att hjälpa människor. 

Om dig
Du är prästvigd för tjänst i EFS. Vi söker dig som kan ställa dig bakom, har glädje i och är lojal till EFS vision och värdegrund. Tillgång till körkort och bil är ett krav. Vi ser gärna att du har ett stort intresse av att leda och engagera dig i tonåringarna och att leva med våra tonåringar på träffar, hajker och läger. Det är viktigt att du har en förmåga till både självständigt arbete och samarbete med andra. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att under ett antal år ha arbetat som präst inom EFS och arbetat med barn- och unga. 

Välkommen med din ansökan!

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 % som inleds med en 12 månaders provanställning. För tjänsten tillämpas förtroendearbetstid och arbetsorten är Vikbolandet. Tillträde sker under hösten 2024 eller efter överenskommelse. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för Trossamfund och Ekumeniska Organisationer.

Kontaktuppgifter och ansökan

För mer information om tjänsten kontakta 

Per-Axel Götesson, ordförande i EFS Vikbolandet. Telefon: 073 805 0653. E-post: pa.gotesson@gmail.com.

Magnus Widholm, Regional missionsledare i EFS Sydost, tel 018-16 99 10, magnus.widholm@efs.nu.

Facklig representant för Vision-ekumeniska är Malin Söderstjerna-Ersson: 070-34 33 777 eller malin.soderstjernaersson@fv.vision.se.

Ansökan (CV och personligt brev) skickas till magnus.widholm@efs.nu. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan! 

Tjänsten kräver att utdrag ur belastningsregistret visas upp. 

Om EFS

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är: ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus.”