Präst, EFS Västerbotten i Jörn-Boliden, 100%

EFS Västerbotten söker präst 100 % till Jörn-Bolidens EFS-krets och Svenska kyrkans församling i Jörn-Boliden

Vi söker dig som är prästvigd för tjänst inom EFS eller Svenska kyrkan och som är en god förkunnare av evangeliet om Jesus Kristus. Du ska vara välgrundad och trygg i den kristna tron samt ha en passion för mission. Du är självgående men trivs även att samarbeta med andra, är prestigelös och har förmåga att se till människors olika gåvor. Vi söker dig med en längtan och en vision för mission i närområdet och som vill att fler människor ska få lära känna Jesus Kristus.

50 % av tjänsten är stationerad i Bolidens EFS och 50 % i Jörn-Bolidens församling. Fokus är att leda och utveckla församlings- och gudstjänstlivet där utvecklingsarbetet präglas av lyssnande i bön och en förväntan på en levande Gud som leder sin församling. Du ska även kunna se möjligheterna med ett rikt musikarbete i Jörn-Bolidens krets.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Driva utvecklingsarbete
  • Gudstjänster och andakter
  • Smågrupper, till exempel ALPHA och hemgrupper
  • Själavårdande samtal
  • Kontakt med medlemmar och inspiration till ideellt arbete
  • Möten med många kulturer då det finns asylboenden både i Jörn och Boliden
  • Distriktsgemensam verksamhet, till exempel konfirmationsläger
  • Kyrkliga handlingar

Tjänsten är tillsvidare på 100 %. Jörn-Bolidens församling ingår i Skellefteå pastorat. Tillträde sker enligt överenskommelse. För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska, med EFS Västerbotten som arbetsgivare. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten kräver att du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Upplysningar om tjänsten lämnas av distriktsföreståndare Mats Lindberg, 090 – 12 58 69 eller mats.lindberg@efsvasterbotten.se. Facklig representant för Vision Ekumeniska är Sara Sandström, 090 – 200 27 66 eller sara.p.sandstrom@svenskakyrkan.se.

Välkommen med din ansökan, ditt prästvigningsbevis och eventuella löneanspråk till EFS Västerbotten, info@efsvasterbotten.se. Ansök senast den 4 december 2020.

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Var och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.