Präst/Pastor 40–50% till Andreaskyrkan, Klippan

I Klippan i Nordvästra Skåne finns Andreaskyrkan (samarbete EFS och EFK) som är en församling med ett 60-tal medlemmar med ledorden: följa Kristus, bygga gemenskap och söka rättfärdighet.

Vi betonar särskilt missionell diakoni; vi är sända att förkroppsliga Guds goda nyheter i vår tid, genom att tjäna våra medmänniskor och förmedla hopp och förlåtelse. Vi gläds över att få möta och hjälpa människor med olika bakgrund och nationalitet.

Vi söker nu en Präst/Pastor på 40–50% för anställning i vår församling. Dina huvuduppgifter kommer att vara att predika varannan söndag, att planera och genomföra Alpha-kurser samt att vägleda människor i lärjungaskap genom undervisning. Du får också möjlighet att ge stöd till frivilliga ledare och själavård till människor. Administrativt är du adjungerad till församlingens styrelse och olika planeringsgrupper.

Vi söker Dig som:

  • Är trygg i Din tro
  • Vill utveckla det arbete som Andreaskyrkan påbörjat
  • Vill dela evangeliet med andra
  • Har erfarenhet av att undervisa
  • Är prästvigd eller har en pastorsutbildning
  • Kan ställa dig bakom EFS och EFK:s vision och värdegrund.

Meriterande är också om:

  • Du har erfarenhet av ledarskap i församling
  • Vill bo i eller i närheten av Klippan

Om oss

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan och bär visionen ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”. EFK (Evangeliska Frikyrkan) är ett frikyrkosamfund ”som tillsammans vill förmedla hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Övriga upplysningar

Tillträdesdatum: 1 januari 2024 eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning, med 12 månaders provanställning. Vi tillämpar förtroendearbetstid. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för trossamfund och ekumeniska organisationer.

Kontaktuppgifter och ansökan

Frågor om tjänsten kan ställas till:

Lennart Albertsson, Regional Missionsledare, 0705 979 883, lennart.albertsson@efs.nu

Ragnhild Karlsson, Ordförande Andreaskyrkan, 0707 687 848, ragnhildkarlsson@telia.com

Malin Söderstjerna-Ersson, facklig företrädare 0703 433 777, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se.

Ansökan med CV och personligt brev med referenser skickas till sydsverige@efs.nu. Rekrytering sker löpande, så vänta inte med din ansökan.