EFS-präst eller pedagog eller barn- och ungdomsledare, 100%, Högstorps kyrka, Växjö

Vi söker dig som vill utveckla vår verksamhet för barn, ungdomar och unga familjer tillsammans med övriga anställda och ideellt engagerade. Därför söker vi efter en: EFS-präst med inriktning på barn och ungdomar eller Barn- och ungdomspedagog eller Barn- och ungdomsledare på 100% till EFS samarbetskyrka i Högstorps kyrka i Växjö

Vi längtar efter…

  • att nå fler av dagens barn och unga och hjälpa dem växa i tro.
  • att alla vi möter blir sedda, uppmuntrade och engagerade.
  • att verksamheterna i veckan och gudstjänsten på söndagen ska vara en naturlig helhet.

Därför söker vi nu något av följande:

  • Är du EFS-präst erbjuder vi dig en EFS-prästtjänst med inriktning på barn- och ungdomsarbetet. Tjänsten innehåller även pastoralt ansvar, själavård, undervisning/predikan och ledning.
  • Har du relevant pedagogisk utbildning erbjuder vi dig en tjänst som barn- och ungdomspedagog. Tidigare arbete med barn och ungdomar är en viktig merit.
  • Saknar du detta kan du arbeta som barn- och ungdomsledare (då är bibelskola, fritidsledarutbildning eller liknande en viktig merit).

Alltså, vi söker en EFS-präst eller barn- och ungdomspedagog med inriktning mot barn, ungdomar och unga familjer eller barn- och ungdomsledare till vårt arbete i Högstorps kyrka som är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan.

Om tjänsten 

Tjänsten innebär att du ansvarar för barn- och ungdomsverksamheten i kyrkan samt de ledare som är engagerade i denna. Du förväntas också rekrytera nya ledare samt utrusta och inspirera dem. I nuläget har vi en tonårsgrupp med ungdomar från högstadieålder och uppåt, ”Efter plugget” för mellanstadieungdomar, ”Små & Stora” för små barn med föräldrar, söndagsskola som samlas under gudstjänster samt “Messy Church/kvällsmat i kyrkan” ett par gånger per termin. Du kommer ha ansvar för att planera och genomföra dessa samlingar tillsammans med ideella ledare samt undervisa. Då ungdomars och familjers vanor förändras, så blir utveckling av verksamheten en viktig del av tjänsten.

Arbetslaget i Högstorps samarbetskyrka består, förutom den vi nu söker, av präst, kantor och värdinna. Tjänsten vi nu söker är för närvarande en EFS-präst. I kyrkan finns också många ideellt engagerade.

Högstorps kyrka var tidigare en stadsdelskyrka inom Svenska Kyrkan men invigdes som samarbetskyrka med EFS 27 augusti 2023. Tidigare fanns vår samarbetskyrka Västrabokyrkan i en annan stadsdel i Växjö. Vid nystarten i Högstorps samarbetskyrka anställdes ny präst och kantor av Svenska Kyrkan.

Om dig

Du är bra på att se och möta, uppmuntra och engagera människor. Vi söker en god ledare med idéer och förmåga att leda andra ledare. Vi söker dig som kan ställa dig bakom EFS vision och värdegrund.

  • Är du EFS-präst erbjuder vi dig en EFS-prästtjänst med inriktning på barn- och ungdomsarbetet. Tjänsten innehåller även pastoralt ansvar, själavård, undervisning/predikan och ledning.
  • Har du relevant pedagogisk utbildning erbjuder vi dig en tjänst som barn- och ungdomspedagog. Tidigare arbete med barn och ungdomar är en viktig merit.
  • Saknar du detta kan du arbeta som barn- och ungdomsledare (då är bibelskola, fritidsledarutbildning eller liknande en viktig merit).

Övriga upplysningar om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% som först inleds med 6 månaders provanställning. För tjänsten tillämpas förtroendearbetstid vilket innebär att arbete kan förekomma på kvällar och helger. Arbetsorten är Växjö och arbetsplatsen är Högtorpskyrkan.  Tillträde 1 augusti 2024 eller efter överenskommelse. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för Trossamfund och Ekumeniska Organisationer.

Ansökan och mer information

För information om tjänsten kontakta:
Barbro Tyrberg ordförande i EFS i Växjö/Högstorps samarbetskyrka 070-6798753, eller
Magnus Widholm Regional missionsledare på EFS Sydöstsverige, 072-7455208
Facklig representant för Vision-ekumeniska är Malin Söderstjerna-Ersson 070-3433777, malin.soderstjaernaersson@fv.vision.se

Din ansökan skickar du via e-post till vastrabo@live.se
Ansökan ska innehålla både CV och personligt brev.
Skriv “Barn- och ungdomspräst/pedagog/ledare, Högstorps samarbetskyrka” så att det framgår tydligt.
Sista ansökningsdag är 12 maj 2024.
Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras vid anställning.

Vi ser fram emot att höra av dig!

Om EFS

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.