Präst till EFS-kyrkan på Råå

I hjärtat av Råå, vid havet i södra delen av Helsingborg, ligger EFS-kyrkan. Här finns vi mellan himmel och hav, i det gamla fiskeläget med charmiga miljöer och en historia som lever vidare.

EFS-kyrkan på Råå är en självständig förening och församling med en fantastisk kyrksal. Vår präst går i pension och nu letar vi efter dig som ska leda församlingen vidare. Du som söker får arbeta tillsammans med en styrelse som vill ta nya tag och du är med och inspirerar och utvecklar i detta. Gemenskapen är omvittnat varm och välkomnande. Människor kommer och trivs.

Om tjänsten

Tjänsten innebär att vara präst i EFS-kyrkan på Råå. Du ska tycka om att arbeta med människor i alla åldrar. Som präst ansvarar du för att planera gudstjänster, predika och förvalta sakramenten.
Planering och genomförande av gudstjänster gör du tillsammans med värdgrupperna. Värdgrupperna är ansvariga för att leda gudstjänsten och du gör det också men bara vid behov. Du är församlingens självklara andliga ledare, både i förkunnelse och själavård. Utrymme finns att själv undervisa men också anordna undervisningshelger/kvällar och kulturkvällar av olika slag. Du finns med i verksamhetsrådet där planeringen sker. Du är också adjungerad i styrelsen och har full insyn i allt som rör församlingen. Du finns också med i ett ekumeniskt perspektiv och känner, tillsammans med andra präster och pastorer, ett ansvar för staden i kyrkligt och andligt avseende. Du vårdar också relationen till Svenska kyrkan. Du ingår vidare i ett arbetslag i EFS Region Syd med många härliga kollegor. Regionen och distriktet har en tradition av nära relationer och frimodig andlighet bland medarbetare.

Kvalifikationer

Du är prästvigd. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och lämplighet. Du är en öppen person med intresse för relationer, både inom och utanför den lokala gemenskapen, och gärna med en kärlek till allt Guds folk.

Meriterande

Erfarenhet av församlingsarbete i allmänhet och samtal och själavård i synnerhet är meriterande.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning med lön enligt avtal. Sysselsättningsgraden är 50% av heltid. Provanställning på 1 år.

Tillträde

Tillträdesdatum 2022-03-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansökan skickas till: Staffan Boson, staffangmboson@gmail.com . Ansökan med CV och personligt brev ses över löpande så maila din ansökan.

Kontaktperson för tjänsten

Ordförande: Staffan Boson, staffangmboson@gmail.com, 0705 22 72 00
Facklig företrädare: Stefan Nordström, 073 541 77 82
Regional missionsledare: Lennart Albertsson, 070 597 98 83. Lennart.albertsson@efs.nu