Präst till Sävar 75% (med möjlighet till 100%)

Vi söker dig som är prästvigd för tjänst inom EFS eller Svenska kyrkan och som är välgrundad och trygg i den kristna tron. Du är självgående men trivs även att samarbeta med andra. Du kommer in i en positiv ekumenisk samverkan med Sävaråkyrkan (Equmenia och Pingst) och till en del med SävarHolmöns församling. I tjänsten ingår även en del distriktsgemensam verksamhet.

Ditt arbete finns i en krets med flera EFS-föreningar där Sävar EFS utgör den största delen av tjänsten. Sävar EFS har en lång tradition av ekumeniskt arbete. Sedan några har EFS samarbete med Sävaråkyrkan utvecklats och idag bedrivs det mesta arbetet för vuxna gemensamt. Även verksamheten för barn och unga bedrivs gemensamt och genom barn- och ungdomsorganisationen Salt.

Vi söker dig som vill arbeta som präst i föreningarna, där unga familjer, barn och unga är prioriterade.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Gudstjänster och andakter
  • Kontakt med medlemmar och inspiration till ideellt arbete
  • Stödja barn- och ungdomsverksamheten
  • Driva utvecklingsarbete
  • Själavårdande samtal
  • Planering och administration
  • Arbete med EFS Västerbottens gemensamma verksamhet i form av t.ex. konfirmationsläger

Tjänsten är tillsvidare på 75 %, men med möjlighet till ytterligare 25 %. Det är en omväxlande tjänst med positiva utmaningar i ett starkt växande samhälle strax utanför Umeå. I Sävar finns ett gott ekumeniskt klimat och ett bra samarbete med övrigt föreningsliv.

Tillträde sker enligt överenskommelse (provanställning 12 månader). För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska, med EFS Västerbotten som arbetsgivare. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt. Ange löneanspråk.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

  • Anders Lindh (distriktsföreståndare EFS Västerbotten) 090-12 58 69
  • Marianne Berglund, Sävar (v. ordf. EFS Västerbotten) 070-789 84 21
  • Sara Sandström (facklig representant Vision) 090-200 27 66

Ansökan senast 20 augusti 2019 till

Eva S Bäckström
EFS Västerbotten
Vasagatan 17
903 29 Umeå

eller eva.s.backstrom@efsvasterbotten.se

Om Sävar samhälle
Sävar finns i norra delen av Umeå kommun. I kommundelen bor cirka 7 000 personer, i själva tätorten omkring 3 000. De flesta av innevånarna återfinns i åldersgruppen 25 – 45 år, boendet domineras av småhus. Läs mer här

Här finns grundskola till och med årskurs 9, bibliotek, simhall, mataffär, vårdcentral, välsorterad bensinstation, förskolor, tandläkare, kultur- och idrottsföreningar med mera. Avståndet till Umeå är 15 km. Mer om Sävar hittar du även här. Mer om EFS i Sävar och Sävaråkyrkan hittar du här.