Präst, 100%, Östersund

EFS missionsförening i Östersund består idag av drygt 160 medlemmar i olika åldrar, och vi drivs av och arbetar utifrån en gemensam vision: Människor och samhällen förvandlade av Jesus. Vi har många ideellt engagerade medlemmar och vår ambition är att ge ledarstöd till dessa. I det arbetet ser vi dig som en drivande resursperson. Du har även en given uppgift i vårt arbete med Alphagrupper där vi får inbjuda nya medlemmar till Guds församling i Jämtland/Härjedalen Vi har också ett gott ekumeniskt samarbetet i vår stad med omnejd och även där blir du ett värdefullt tillskott.

Vi söker dig som kan predika och undervisa på ett vardagsnära sätt så budskapet om Jesus talar till alla besökare oavsett ålder och bakgrund. Du har god kommunikativ förmåga och kan inspirera, utrusta och vägleda ideella ledare och församlingsarbetet vidare. Du skall vara prästvigd i Svenska kyrkan. Erfarenhet av att vara andlig ledare i en församling ser vi som meriterande. Vi önskar att du skall vara lyhörd och se medmänniskors behov och att du har mod att leda oss som församling vidare. Vi har även konfirmandutbildning i regionen och du kommer även att medverka vid dessa.

EFS Missionsförening  i Östersund har även förmånen att driva den populära sommargården Frösövallen, där vi ges möjlighet att möta medmänniskor som vi kanske inte når på andra sätt. 

Upplysning om tjänsten:

Det är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträde efter överenskommelse. För anställningen gäller kollektiv-avtal mellan Arbetsgivaralliansen och Vision ekumeniska. EFS tillämpar provanställning.

Mer info hittar du på vår församlings hemsida www.efsostersund.se men även via direktkontakt med ordförande i EFS Missionsförening i Östersund, Mikael Lilja, tel  070 520 60 06 e-post mikael.lilja@regionjh.se, facklig företrädare Stefan Nordström, tel 073 541 77 82 eller regional missionsledare Mikael Artursson, tel 073-354 08 00 

Ansökningar behandlas fortlöpande. Välkommen med din ansökan inkl CV och personligt brev till:

EFS kyrkan, Att: Kerstin Anderstig Arntsen, Södra Gröngatan 43 A, 831 35 Östersund.

E-post: info@efsostersund.se