Prästrekryterare, 30%, EFS kansli, Uppsala

Vi söker nu prästrekryterare, 30 % till EFS kansli i Uppsala, tillsvidare.

Tjänsten är placerad på Sverigeavdelningen och underställd dess avdelningschef. Vi söker dig som vill arbeta hands-on och strategiskt i linje med vår vision för att tillgodose missionsrörelsen med präster. Vi tror att du är strategisk och relationell. Du kommer att ha ansvar för kontakt med de som är intresserade av tjänst i EFS och din uppgift blir att både handlägga och följa kandidaterna i deras process. Du kommer även att arbeta med strategisk utveckling av vår rekryteringsarbete samt i viss mån delta på konferenser och inspirationssamlingar.

Upplysningar om tjänsten lämnas av operativ verksamhetsledare Helena Cashin: helena.cashin@efs.nu

Facklig representant för Vision-ekumeniska är Stefan Nordström: tel: 073-541 77 82,

Ansökan med personligt brev och meritförteckning skickas till EFS, Alice Harlin,  Box 23001, 750 23 Uppsala eller via e-post: alice.harlin@efs.nu.

Sista ansökningsdatum är 2020-08-07, urval och tillsättning sker löpande.

Om EFS

EFS vision är människor och samhällen förvandlade av Jesus. EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vi lägger stor vikt vid varje människas behov av en personlig tro på Jesus Kristus och betonar enskilda människors möjlig­heter att växa och utvecklas i tron. Vi vill verka för en kyrka som bärs av de mångas engagemang och delaktighet.