Projektledare för insamling till EFS rikskansli (75%)

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär att genomföra och handlägga EFS olika insamlingsprojekt i enlighet med insamlingsstrategin. Projektleda och handlägga insamlingsperioder, insamlingskampanjer och insamlingsmaterial. Inhämta material (foto och berättelser) från fält och skriva texter till såväl Budbäraren som hemsidan. Följa upp kampanjer och ta fram insamlingsstatistik. Ansvar för utställare och sponsorer på årskonferens, samt kontaktperson för lokalansvarig vad gäller kollekter och insamlingsrelaterat material. I rollen ingår att ta emot beställningar och fungera som bollplank i insamlingsfrågor. Projektledaren uppdrar sedan åt formgivare och ev skribenter, fotografer eller filmproducent att göra de uppgifter som krävs för att det beställda materialet ska färdigställas i rätt tid och återkopplar sedan till beställaren för godkännande. Projektledaren kan också vara behjälplig för att fotografera, korra och även skriva material på beställning. Materialet kan handla om adressbärare, annonser, insamlingsartiklar i Budbäraren, kollektupprop, mailutskick, affischer, kollektfilmer, grafisk form till olika kampanjer, inlägg i sociala medier och postala utskick etc. I projektledarens uppdrag kan också ingå att samordna med ansvarig för sociala medier att olika inlägg görs. Samt övriga uppgifter kopplade till insamling och kommunikation som kan bli aktuella.

Önskvärda kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ett för tjänsten relevant område. Vidare behöver du ha några års erfarenhet inom projektledning, insamling, och kommunikation. Då arbetet är nära knutet till vårt internationella missionsuppdrag är det önskvärt att det finns erfarenhet eller kunskap förvärvad på annat sätt om att arbeta internationellt. Som person söker vi dig som är en lagspelare, som har ett eget driv och som både är en igångsättare och en slutförare.

Övriga upplysningar

  • Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
  • Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
  • Sista ansökningsdag är den 22 september.
  • Ansökan skickas till alice.harlin@efs.nu
  • Placeringsort: Uppsala.
  • För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.