Regional missionsledare 100%, EFS Sydsverige

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”. 

EFS Sydsverige är den struktur inom vilken EFS missionsföreningar i Skåne och Blekinge samarbetar. Regionen består för närvarande av ungefär 45 missionsföreningar, med ca 2.000 medlemmar. I missionsföreningarnas olika verksamheter engageras varje år ca 7 000 personer. Av regionens missionsföreningar är 6 samarbetskyrkor med Svenska kyrkan som samarbetspartner. Det finns även några föreningar som arbetar i samverkan med Equmeniakyrkan och Evangeliska frikyrkan. Kansliet är placerat i Hässleholm. På kansliet finns förutom regional missionsledare och organisationssekreterare även barn- och ungdomsorganisationen Salts regionalt anställda.

Arbetsbeskrivning

Missionsledaren har ett övergripande ansvarar för visions- och utvecklingsarbetet. Det innebär bland annat att du leder, samlar och coachar regionen. Som chef för EFS Sydsverige stöttar du missionsföreningar, frivilliga och anställda och leder kansliets arbete. Tjänsten innefattar samarbete och kontakt med Svenska kyrkan och ekumeniska relationer.

I arbetet som regional missionsledare ingår att vara en sammanhållande länk mellan riks-, region- och lokalnivå . Du kommer att ingå i EFS ledningsgrupp och bistå missionsföreståndaren i vissa uppdrag. Utöver detta har du ett delegerat ansvara för regionens arbetsgivarfrågor.

Arbetet ska ledas utifrån EFS gemensamma vision och identitet, vilket gör att vi lägger särskild vikt vid att du har goda EFS kunskaper.

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har erfarenhet av att vara arbetsledare och kan leda genomförandet av visionen för framtiden.
  • är prästvigd eller har dokumenterad teologisk utbildning
  • har god organisatorisk och kommunikativ förmåga
  • är medlem i Svenska kyrkan och har kunskap om EFS

Det är meriterande om du har arbetat några år inom EFS. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 12 månaders provanställning. Körkort och tillgång till bil är nödvändigt. För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision ekumeniska. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt. Sista datum för ansökan 2020-09-01, urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Ansökan skickas till Alice.Harlin@efs.nu

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
EFS missionsföreståndare Kerstin Oderhem, 018–430 25 06, Kerstin.Oderhem@efs.nu
EFS Sydsveriges vice ordförande Kenneth Ferm, 076–177 1935, kenneth.b.ferm@gmail.com

Vision ekumeniska Stefan Nordström, 073-541 77 82, Stefan.Nordström@fv.vision.se
Se också www.efssyd.org